Sparta Rotterdam rouwt om dood Ousmane Kone

SLIEDRECHT / ROTTERDAM – Voetbalvereniging Sparta Rotterdam is diepbedroefd door het verlies van speler Ousmane Kone uit Sliedrecht. De jongen verongelukte zaterdagmiddag 4 juni 2016 tijdens een uitje met zijn voetbalteam in Zoelen. Hij zou in het water vast zijn komen te zitten onder een zeil en verdronk. Sliedrecht24 berichtte zaterdag over dit incident. 

Ousmane Kone met de kampioensschaal vorige week. Deze werd behaald bij het landskampioenschap met het D-team. (Archieffoto Sparta Rotterdam)

Volgens de politie is nog geprobeerd de jongen te reanimeren. Dat deden aanvankelijk omstanders, later ambulancepersoneel. Ousmane overleed in het ziekenhuis. Ousmane overleed precies een maand na zijn 12e verjaardag. Zijn teamgenoten waren getuige van de schokkende gebeurtenis. Voor hen is volgens de politie direct slachtofferhulp geregeld. De politie heeft onderzoek gedaan en gaat uit van een noodlottig ongeval.

Ondersteunen
“Na een seizoen vol met vreugde met het behalen van het Nederlands kampioenschap met Sparta Rotterdam O13 wordt het afgesloten met groot verdriet. Spelers en staf zijn zeer ontdaan door dit verlies. Sparta Rotterdam leeft ontzettend mee met de ouders, familieleden, vrienden, stafleden en teamgenoten van Ousmane. Uiteraard zal Sparta Rotterdam al het mogelijke doen om hen te ondersteunen”, schrijft Sparta Rotterdam op hun website. De club plaatste de tekst ook in het Frans op hun website. Ousmane Kone komt oorspronkelijk uit ivoorkust en werd eerder omschreven als ‘een talentvolle speler’. 

Condoleanceregisters
De club heeft een online condoleanceregister aangemaakt. Daarop is ook een reactie te lezen van hoofd Jeugd Opleiding bij Sparta Rotterdam Dolf Roks te lezen: “Wat een prachtige afsluiting van het seizoen moest worden, werd een groot drama. Alle sterkte toegewenst aan de familie, vrienden, teamgenoten, ouders, begeleiding en naasten. Ousmane rust zacht.” Daar betuigen ook andere voetbalclubs, zoals Excelsior, hun medeleven. Ousmane speelde kort bij de D1 van v.v. Sliedrecht. Ook bij Orchis Uitvaartzorg in Sliedrecht is een condoleanceregister geopend. Sparta Rotterdam overweegt een herdenkingsbijeenkomst. Ousmane speelde een jaar bij de club.

1 gedachte over “Sparta Rotterdam rouwt om dood Ousmane Kone”

  1. Het is verschrikkelijk. Ik heb er veel verdriet van. Veel sterkte vooral voor familie.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld