Spannende wedstrijd op karakter gewonnen door Sliedrecht

HUIZEN / SLIEDRECHT – De eerste wedstrijd in de nacompetitie voor promotie heeft Sliedrecht zaterdag 11 juni 2022 in Huizen, tegen competitiegenoot HSV De Zuidvogels weten te winnen. Een wedstrijd vol emotie en spanning die na 90 minuten een 2-2 stand kende en waar ook na tweemaal een kwartier verlenging nog geen winnaar kwam. Sliedrecht wist tenslotte de bekende penaltyreeks met glans te winnen en gaat door naar de volgende promotieronde.

Grote druk op het doel van De Zuidvogels. (Foto Joop Hartog / Sliedrecht24)

De thuisclub boekte in de reguliere competitie twee keer een overwinning op Sliedrecht en leek vanaf het begin de touwtjes in handen te nemen. Toch gaf Sliedrecht geen krimp en was zeker qua inzet gelijkwaardig aan de Zuidvogels. Na 20 minuten werd Rodney Huijgen bij een passeeractie in het strafschopgebied onderuit getikt, maar scheidsrechter Bernhard Elissen vond de overtreding niet zwaar genoeg. Sliedrecht begon beter in de wedstrijd te komen en kreeg vanaf dat moment eigenlijk de beste kansen, zoals een volley van Dennis Verhoef die net naast het doel verdween.

Schepje bovenop
Zoals meestal het geval is, valt dan de goal aan de andere kant. Een snoeihard schot werd in eerste instantie gestopt door keeper Donatz, maar de rebound werd binnengeschoten door Youri van Kommer (1-0). Sliedrecht deed er nog een schepje bovenop en kreeg voor rust nog een handvol scoringsmogelijkheden, waarvan enkele zeker hadden moeten worden benut. Aan de andere kant zorgde Donatz ook voor een aantal prima reddingen.

Net voorlangs
De tweede helft bleef Sliedrecht de tegenstander bestoken, maar moest toch blijven oppassen voor de snelle uitbraken via de rechtervleugel van de gastheren. Toch kreeg Sliedrecht loon naar werken. Een kwartier voor het einde ontstond een enorme scrimmage voor het doel van De Zuidvogels waaruit Niels Nieuwesteeg uiteindelijk de bal binnenkopte (1-1). Opnieuw Nieuwesteeg had even later de winnende treffer op zijn schoen, maar zijn diagonale schot ging net voorlangs.

Beloond met penalty
Een twee maal vijftien minuten durende verlenging was nodig om de winnaar aan te wijzen. Het furieus startende Sliedrecht merkte dat bij de thuisclub de krachten begonnen af te nemen, maar toch kwamen De Zuidvogels weer op voorsprong via een snelle counter van Martin Campbell (2-1). Een lichte overtreding op Luciano van Harlingen in het strafschopgebied van de gastheren werd beloond met een penalty, die door Marciano Simonis werd benut (2-2). Strafschoppen moesten dus de uiteindelijke beslissing brengen. Door twee hoog overgeschoten penalty’s van De Zuidvogels, waren voor Sliedrecht maar vier rake strafschoppen genoeg om verder te gaan naar de volgende promotieronde. Deze uitwedstrijd wordt zaterdag 18 juni 2022 gespeeld tegen SDV Barneveld, aanvang 15.00 uur.