Persoonlijke records en medailleregen bij Door Water Fit

ROZENBURG / SLIEDRECHT – Een kleine ploeg van zwemvereniging Door Water Fit (DWF) stond zaterdag 11 juni 2022 aan de start van een keuzewedstrijd in Rozenburg. Iedere zwemmer kon hier zijn eigen afstand kiezen. Deze wedstrijd kwam de ploeg met negen persoonlijke records (PR’s) en 30 medailles thuis.

Het was een topweekend voor de zwemmers en trainers van DWF. (Foto DWF)

Faye van Es wist bij deze wedstrijd als enige op elke afstand een PR te zwemmen met in totaal een verbetering van negen seconden. Kenji Bor lukte het twee PR’s te zwemmen en sleepte ook nog is drie gouden medailles in de wacht. Voor nieuweling Myrthe de Lange was dit haar tweede wedstrijd en won bij de 50m schoolslag haar eerste zilveren medaille. Ook Sharon Voorsluijs kon stralend naar huis met haar eerste twee bronzen medailles en haar zusje Chantal nam drie keer zilver mee. ​Thijs Militie kon niet kiezen en nam alle drie de medailles mee, goud, zilver en brons. Roos van Wingerden, die dit jaar pas meedoet, mocht voor het eerst de 50m borstcrawl zwemmen en wist een derde plaats te veroveren, wat haar een tweede bronzen medaille opleverde. Amy Ambachtsheer had gekozen voor het zware onderdeel de 400m wisselslag, waarmee ze een eerste plaats won, daarnaast mocht ze ook een zilver medaille meenemen voor de 50m schoolslag.

Goud en zilver
Ook waren er zwemmers die het aandurfde de 800m borstcrawl te zwemmen en daarbij wist Evi Kleijn een zilveren medaille te winnen. Liz Bijkerk liep hier net een ere plaats mis, maar wist bij haar andere twee afstanden twee zilveren medailles te behalen. Ook voor de mannen van DWF was het een feestje. Bij de 50m borstcrawl sprint kleurde het podium DWF en wisten Bob Hogendoorn (1e), Jan-Paul Mosterdijk (2e) en John van Heteren (3e) een medaille binnen te slepen. En bij de 50m schoolslag behaalde Jan Willem Nederveen, na een lange tijd, een gouden medaille en John van Heteren een zilveren medaille. ​Daarnaast mocht Bob ook nog tweemaal zilver meenemen op de 50m vlinderslag en rugcrawl. En Lisa Nederveen wist op al haar afstanden viermaal goud te winnen, 400m wisselslag, 50m borstcrawl, 50m vlinderslag en 50m rugcrawl. Online krant Sliedrecht24 is mediapartner van DWF.