SOJS begint weerbaarheidsproject ‘Ready to Rumble’

SLIEDRECHT – Stichting Open Jeugdwerk Sliedrecht (SOJS) begint na de voorjaarsvakantie met een groot weerbaarheidsproject in de Vogelbuurt voor de jeugd van 8 tot en met 14 jaar. Het project met de naam ‘Ready to Rumble’ draait om zelfvertrouwen, respect en samenwerken. Deze thema’s zijn verwerkt in trainingen, waarin weerbaarheid en vechtsport elkaar afwisselen. Deelname aan het project is gratis.

Tijdens het project maken kinderen kennis met verschillende vechtsporten, zoals boksen, aikido, grappling, karate en thaiboks. Sportschool Tromp, Budokai Wor en Boksschool Havana bieden de sporten aan. “Het mooie is, dat kinderen zich direct kunnen aansluiten bij een sportschool, als ze tijdens het project enthousiast zijn geworden over een bepaalde sport”, aldus Cas Besamusca, combinatiefunctionaris Sport en Cultuur, bij SOJS.

Bespreekbaar
Lars van den Berg coördineert het project ‘Ready to Rumble’. Lars is 4e jaars student van het CIOS en stagiaire bij SOJS. De gemeente Sliedrecht en Stichting Welzijn Sliedrecht steunen het project. Vanuit Stichting Welzijn Sliedrecht heeft Lars een cursus tot Rots & Water instructeur mogen volgen. Dat is een training die zich richt op onder andere het ontwikkelen van sociale competenties en weerbaarheid. Lars kan in de lessen de nadruk leggen op sociale omgangsvormen en de hedendaagse maatschappelijke problematiek onder de jeugd bespreekbaar maken.

Aftrap
Het project ‘Ready to Rumble’ begint met een aantal introductielessen. In de voorjaarsvakantie trapt SOJS af met een groot evenement. “Zo willen we kinderen enthousiast maken voor het project”, laat Besamusca weten. Het project wordt volgens Besamusca spectaculair afgesloten. Tijdens dit slotevenement ontvangen de deelnemers een certificaat. De sportscholen zijn ook aanwezig. Zij geven demonstraties. In de week van maandag 1 februari 2016 gaat SOJS werven in de wijk en op de scholen. Voor aanmeldingen of vragen, kun je terecht bij Cas Besamusca, Combinatiefunctionaris bij SOJS, via telefoonnr. 0184-414273 of via e-mail [email protected].

Plaats een reactie

*=Verplicht veld