Snelfietsroute ‘Beneden Merwederoute’ in gebruik gesteld

PAPENDRECHT / SLIEDRECHT – Tussen Alblasserdam, Papendrecht en Sliedrecht ligt nu een aantrekkelijke fietsroute als alternatief voor woon-werkverkeer over de A15. De snelfietsroute ‘Beneden Merwederoute’ is klaar. 

Staatssecretaris Stientje van Veldhoven (D66), gedeputeerde Floor Vermeulen (VVD) en de wethouders Kraijo (CDA / Alblasserdam), Hoogland (SGP / Papendrecht), Dijkstra (SGP-ChristenUnie / Sliedrecht) en Van der Linden (ChristenUnie-SGP / Dordrecht)  namen de Beneden Merwederoute donderdag 22 februari 2018 officieel in gebruik. (Foto Provincie Zuid-Holland)

De fietsroute biedt forenzen tussen Alblasserdam, Papendrecht en Sliedrecht de mogelijkheid om vaker de fiets te nemen in plaats van de auto. Dat draagt bij aan de bereikbaarheid in de regio en veerbetering van de doorstroming op de drukke A15.

Snel en schoon
Staatssecretaris Van Veldhoven is enthousiast over de snelfietsroute: “Met een paar simpele maatregelen kunnen we fietsgebruik verder stimuleren. De Beneden Merwederoute is een mooi voorbeeld van een ideale fietsweg. Hij is geasfalteerd, breed en heeft een duidelijke bewegwijzering. Zo’n snelfietsroute is ook zeer geschikt voor e-bikers die wat verder weg van hun werk wonen. Ik doe aan werkgevers de oproep om bijvoorbeeld via regelingen het fietsen van hun medewerkers te stimuleren. Fietsen is behalve snel en schoon ook gezond. Medewerkers die fietsen zijn niet alleen gemiddeld gezonder maar dragen ook bij aan minder luchtvervuiling en daarmee aan de gezondheid van anderen.

Tekst gaat onder video verder.
Video provincie Zuid-Holland.

Bereikbaarheid
De Beneden Merwederoute dient ook nog een ander doel, benadrukt gedeputeerde Vermeulen. “Geweldig dat de staatssecretaris veel extra geld uittrekt voor fiets, waaronder dit soort snelfietsroutes. Hier laten we zien dat we werk maken van betere bereikbaarheid in de Drechtsteden en rond Rotterdam. Meer fietsers zorgt voor een betere bereikbaarheid van de regio.” Dat de Beneden Merwederoute aansluit op OV-knooppunten zoals de Waterbus of de MerwedeLingelijn helpt ook, weet Vermeulen. “Dat maakt het aantrekkelijk om een deel van je route met de fiets te doen, waarna je overstapt op het openbaar vervoer.” De Beneden Merwederoute is gerealiseerd door een goede samenwerking tussen het ministerie van IenW, provincie Zuid-Holland, de gemeenten Papendrecht, Sliedrecht, Alblasserdam en Dordrecht, de Metropoolregio Rotterdam Den Haag, het waterschap Rivierenland en de Verkeersonderneming.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld