‘Slydregt.NU wil niets te maken hebben met vrijheidshaters van VNG’

MAASTRICHT / SLIEDRECHT – “Wij boycotten vanaf nu VNG en eisen excuses richting journalisten en bevolking.” Fractievoorzitter Mark Jongeneel (Slydregt.NU) heeft met verbazing kennis genomen van wat er dinsdag 26 juni 2018 op het congres van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) in Maastricht is gebeurd. Op het VNG-congres zijn ook de burgemeester, de gemeentesecretaris, wethouders en de griffie van de gemeente Sliedrecht aanwezig. 

Fractievoorzitter Mark Jongeneel van Slydregt.NU. (Foto gemeente Sliedrecht)

Schrijver Tommy Wieringa kreeg een applaus van de zaal toen hij opmerkte over de aanslag op het gebouw van De Telegraaf ‘dat werd tijd’. Jongeneel nam via social media kennis van de uitspraak van Wieringa. Niet bekend is of in dezelfde zaal ook de Sliedrechtse delegatie zat. 

Tekst gaat onder video en tweet verder. 

“Slydregt.NU wil niets te maken met vrijheidshaters van VNG”. zegt Mark Jongeneel, “Het is een schande dat de bestuurders lopen te lachen om een aanslag op het vrije woord. Dit overtuigt Slydregt.NU ervan dat het bestuurdersorgaan VNG bestaat uit een linkse bende.” Bij het uitblijven van excuses zegt Slydregt.NU het lidmaatschap van de VNG op. 

Tekst gaat verder onder tweet.

Vragen
Jongeneel gaat het college vragen stellen als ze terug zijn in Sliedrecht. “Ik ben erg benieuwd wat het college van dit gebeuren vindt en of zij aanwezig waren bij dit voorval”, aldus Jongeneel, die de volgende vragen indiende bij griffier Rumo van Aalst: Bent u bekend met de ophef die hierover ontstond? Welke leden van het college hebben dit VNG-congres voor Sliedrecht bijgewoond? Wie van de afgevaardigden uit Sliedrecht hebben na de opmerking “hadden ze eerder moeten doen” mee applaudisseerd? Wat vindt het college nu van die opmerking? Voor zover niet is mee geapplaudisseerd, waarom is er niet direct en openlijk geprotesteerd door de aanwezige bestuurders en politici uit Sliedrecht tegen deze opmerking?

3 gedachten over “‘Slydregt.NU wil niets te maken hebben met vrijheidshaters van VNG’”

  1. Mee eens, als ons college heeft gelachen en geklapt, is er maar één oplossing: inpakken en wegwezen!
    Dan klappen wij als inwoners!

  2. Dit laat precies zien hoe verrot onze bestuurscultuur is. Niet gek dat er nooit wordt doorgepakt ze willen liever dat er een aanslag wordt gepleegd op een rechts instituut dan dat de problemen worden opgelost want dat speelt rechts in de kaart. Ben net als Slydregt.NU erg benieuwd hoe ons college hierin staat? Zijn de fundamenten waar Nederland opgebouwd is veilig bij dit college?

  3. Merkwaardige uitspraak van Tommy. Mogelijk uit zijn verband gerukt??
    Wat een kans voor Jongeneel om – hiervan handig gebruik makend – zich weer te profieleren.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld