Oishi Fusion

Slydregt.NU vindt dat college ‘kinderfeest laat kapen voor politieke doeleinden’

SLIEDRECHT – Lokale politieke partij Slydregt.NU betreurt de gang van zaken rond Sinterklaas. Donderdag 29 oktober 2020 werd bekend dat in 2021 de kleur van de Pieten bij de Sinterklaasintocht wordt aangepast. Slydregt.NU verwijt het College van B & W dat het zich ‘laat kapen voor politieke doeleinden’. “Vrijdag 30 oktober 2020 stellen we vragen”, zegt fractievoorzitter Mark Jongeneel tegen online krant Sliedrecht24. 

Fractievoorzitter Mark Jongeneel (Slydregt.NU). (Foto gemeente Sliedrecht)

Jongeneel reageerde donderdagmiddag al in een reactie op de bekendmaking. “Een brief en een traditie wordt veranderd. Een brief van een Black Lives Matter (BLM) aanhanger, die niet eens meer in Sliedrecht woont. BLM is een Amerikaanse organisatie geschoold op marxistische leest, die blanke mensen haat. Een organisatie die door geweld en plunderingen in Amerika haar wil wil opleggen. Hier zwicht dus het Sliedrechtse B & W voor, voor intolerantie jegens de (inheemse) Nederlandse bevolking en giftige Amerikaanse identiteitspolitiek. Slydregt.NU betreurt deze gang van zaken waarin B&W een kinderfeest laat kapen voor politieke doeleinden. Wij hadden ons B&W wijzer ingeschat”, schrijft Jongeneel.

4 gedachten over “Slydregt.NU vindt dat college ‘kinderfeest laat kapen voor politieke doeleinden’”

  1. Mooie tegenactie Kees! Staat de Sint daar alleen met een paar van die gekleurde knechten te blauwbekken aan de haven!:-)

  2. Zouden we een tegen actie opzetten met het motto “Sliedrecht Boycot de intocht als er geen zwartepieten bij het kinderfeest zijn “ dan weet de gemeenteraad gelijk waar ze aan toe zijn stelletje slappelingen laat zien waar je voor staat en kom op voor je inwoners

  3. Sinterklaas!! Wie kent em niet, Sinterklaas, Sinterklaas en natuurlijk ZWARTE PIET!!

  4. Gezien het verleden van onze B&W en de werkwijze hoe ze politiek bedrijven. Sta ik nu niet met een mond vol tanden. Hoe kan een politiek nu wakker liggen van BLM. Die moeten juist voor zwarte pieten zijn . Want ze haten de blanken bevolking.
    Maar wij zijn met deze club van ambtenaren op gezadeld. En begin niet over WE hebben er zelf op gestemd. Het beleid is na de stemmig drastisch aangepast door de heren Ambtenaren.
    En in een dorp waar zwart de boventoon voert. Moet er toch een lichtje gaan branden.
    Of overdrijf ik nu?

Plaats een reactie

*=Verplicht veld