Slydregt.NU tijdens begrotingsbehandeling: ‘Ondoordachte ambities van de coalitie’

SLIEDRECHT – De kritiek van lokale partij Slydregt.NU richtte zich dinsdagavond 12 november 2019 op wat zij noemde ‘belastingwolkjes aan de horizon’ en de door de coalitie ‘genomen risico’s’ betreffende de door de coalitie gekoesterde grote projecten en – naar wat recent pijnlijk duidelijk is geworden – hobbels in de samenwerking met verbonden partijen en de in dit verband gedeelde dienstverlening. 

Fractievoorzitter Mark Jongeneel uitte bij de behandeling van de begroting forse kritiek. (Foto Peter Donk / Sliedrecht24)

“Slydregt.NU verwacht dat de belastingen zelfs zullen stijgen in verband met de ondoordachte ambities van de coalitie betreffende grote projecten en de onbegrepen warme gevoelens van de coalitie bij verbonden partijen betreffende de volledig overbodige bureaucratische dienstverlening. Slydregt.NU is hier uiteraard op tegen. De betreffende wethouders moeten zo snel mogelijk hun onbegrensde ambities bijstellen en afscheid nemen van onbegrensde groet projecten en financieel onbetrouwbare verbonden partijen”, stelde dinsdagavond fractievoorzitter Mark Jongeneel (Slydregt.NU). 

Tekst gaat verder onder tweets.

Lastenverzwaring
In de inleiding van Programmabegroting 2020 maakt de coalitie volgens Slydregt.NU trots melding van haar beleid in vier jaar vanaf 2010 tot en met 2013 toe te groeien naar 100% kostendekkendheid van de tarieven en heffingen in de gemeente. Jongeneel: “Dit streven van de coalitie leidt tot een voordelig effect op de begroting van € 438.00 in 2020 tot wel € 1.749.000 in 2023. Als u nu denkt dat dit ten goede komt aan de financiën van de Sliedrechter dan komt u van een koude kermis thuis. In feite is er immers sprake van een lastenverzwaring voor de Sliedrechter. De naar de mening van de coalitie relatief lage kostendekkendheid van tarieven en heffingen wordt in vier jaar tijd verviervoudigd.” De extra opkomst komt volgens Slydregt,NU niet ten goede van de burger maar worden gebruikt om het tekort vanuit het sociale domein en het wegvallen van de inkomsten uit precariobelasting te dekken. De reguliere belasting van de gewone burger blijft volgens Slydregt.NU hetzelfde en de door de gemeente aan hem/haar verleende diensten worden aanmerkelijk duurder. Jongeneel: “Per saldo bent u dus meer aan belastingen, tarieven en heffingen kwijt.”

Plaats een reactie

*=Verplicht veld