Slydregt.NU stelt vragen over aanbesteden, communicatie en gemeentepagina

SLIEDRECHT – De lokale politieke partij Slydregt.NU heeft het College van B & W vragen gesteld over het aanbesteden en de communicatie. “Aanleiding tot de vragen zijn de geschillen van inzicht tussen het college en mediabedrijf Peter Donk Productions te Sliedrecht betreffende de aanbesteding van de gemeentepagina en er sprake is van een uitdrukkelijke voorkeur voor een leverancier van buiten de gemeente (uitgeverij BDU – red.)”, zegt fractievoorzitter Mark Jongeneel (Slydregt.NU).

Fractievoorzitter Mark Jongeneel (Slydregt.NU). (Foto gemeente Sliedrecht)

Voorts kiest het college volgens Mark Jongeneel en raadslid Boudewijn Brandwijk (Slydregt.NU) uitdrukkelijk voor een verspreiding door middel van huis–aan–huis bladen. “De keuze zou door het college zijn gebaseerd op het rapport van de Rekenkamer uit december 2021. In dit kader rijst de vraag hoe het inkoopbeleid in het algemeen is afgestemd op de lokale ondernemingen”, stelt Brandwijk. Voorts wordt Slydregt.NU regelmatig geconfronteerd met adviseurs van buiten Sliedrecht, laatstelijk bureau West8, terwijl ook in Sliedrecht zelf sprake is van bureaus, die over deze kennis bezitten en daarenboven lokale onderzoeken uit kunnen voeren.

Van buiten gemeente
Slydregt.NU wil binnen veertien dagen een schriftelijk antwoord op een tiental vragen. “Voert het college geen MKB-beleid met een voorkeur voor lokale ondernemers?”, stellen de raadsleden van de lokale politieke partij. 
Waarom heeft het college gemeend West8 in te moeten zetten voor de nota kaders voor stedenbouwkundige transformatie en verdichting in Sliedrecht vraagt Slydregt.NU zich af. Jongeneel: “Wat is de toegevoegde waarde van deze adviseur? Geeft het college geen voorrang aan lokale ondernemers bij aanbestedingen in de gemeente, en zo ja, kan het college haar beleid onderbouwen?”

Incompleet onderzoek Rekenkamer
Brandwijk wil weten in hoeverre het college gebruik maakt van sociale media in haar communicatie. “Beschikt het college inmiddels over een communicatiebeleid en, zo ja, kan zij dit overleggen? Beschikt het college inmiddels over communicatiekennis in de primaire en de secundaire processen van de gemeente?”, vraagt Brandwijk. In dit verband rijst de vraag bij Jongeneel waarom geen van de bij het onderzoek van De Rekenkamer betrokken partijen De Rekenkamer op het bestaan van Sliedrecht24 en/of de lokale omroep heeft gewezen. Waarom worden Sliedrecht24 (een uitgave van Peter Donk Productions – red.) en de lokale omroep kennelijk niet als volwaardige partijen beschouwd?”, wil Jongeneel weten.

Gemeentepagina
“Wat is de reden dat online krant Sliedrecht24 volgens u niet in aanmerking komt voor de gemeentepagina, terwijl de publiciteitswaarde is bewezen?”, stelt Jongeneel. Verspreiding van het gemeentenieuws behoeft niet meer persé via papieren media. Jongeneel: “Het is een feit van algemene bekendheid dat bezorging niet overal plaatsvindt, de verspreiding van papieren media milieuonvriendelijk is en het niet iedereen meer bereikt (want jongeren lezen geen papier)?”

8 gedachten over “Slydregt.NU stelt vragen over aanbesteden, communicatie en gemeentepagina”

  1. Beste Peter,
    Ja ik behoor ook tot de ouderen, maar ik ben en/en. Ik lees graag het Kompas ’s morgens bij een bakkie koffie. Daarnaast blijf ik dagelijks op de hoogte wat Sliedrecht24 ons aan nieuws brengt.

  2. Maar laat ons dan beiden pitchen en meedingen naar de gemeentepagina. Wij doen het voor de helft van de prijs. Dat kunnen we je nu al zeggen, Kees.
    En ons bereik ach… in 2022 zijn op online krant Sliedrecht24 ruim 6,3 miljoen artikelen geopend. Wij kennen de BDU-cijfers. Dat zijn er daar een stuk, heel stuk minder.
    Jong en oud behoren bij ons tot de lezers. Bij Het Kompas vooral oud.
    En alle artikelen zijn leesbaar. Niet premium! Gratis bij ons te bezoeken en dat blijft zo.
    Er zijn nog veel meer voordelen ten opzichte van een papierenbomenkrant. Papier is out! En over een aantal jaren lokaal onbetaalbaar.

  3. Ik heb absoluut geen bezwaar dat de gemeentepagina op Sliedrecht24 zou komen. Maar er zijn niet alleen jongeren, maar ook ouderen, die uitkijken naar hun “Kompasje”, om dat bij een bakje koffie te kunnen lezen.

  4. Natuurlijk is het goed om meerdere partijen te vragen. Maar uit ervaring weet ik dat je als bedrijf uit de regio simpelweg de deur wordt gewezen. “we weten niet of we wel met jou zaken kunnen doen”. Dat was de boodschap. Als lokale partij heb je schijnbaar al snel een smetje in de ogen van de gemeente.
    En dus van harte ondersteuning hiervoor.

  5. Simone de Groot, zeker niet mee eens. Je zou meerdere partijen moeten hebben. Aangezien er ook nieuws de website niet haalt, maar ook journalistieke onderzoeken naar gang van zaken in gemeentehuis. Daar is media voor. Alles van twee kanten belichten.

  6. Fantastisch! Helemaal mee eens. Sliedrecht24 en Peter Donk zijn van onschatbare waarde voor Sliedrechters!

Plaats een reactie

*=Verplicht veld