Slydregt.NU: ‘Soep wordt niet zo heet gegeten, als die wordt opgediend’

SLIEDRECHT – Het College van B & W heeft donderdag 30 maart 2023 vragen van de lokale politieke partij Slydregt.NU met betrekking tot de bouwactiviteiten in Sliedrecht-Noord beantwoord. “Daaruit blijkt dat het college ten onrechte een sfeer van urgentie heeft gewekt. Er is met betrekking tot de overbrugging van de A15 een subsidie toegezegd. De subsidiebeschikking is er nog niet en de voorwaarde waaronder zijn evenmin vastgesteld”, stelt fractievoorzitter Mark Jongeneel (Slydregt.NU) nu hij de antwoorden heeft gelezen.

Fractievoorzitter Mark Jongeneel (Slydregt.NU). (Foto gemeente Sliedrecht)

Dat betekent volgens Jongeneel dat er kennelijk een onderzoek plaatsvindt van het college van burgemeester en wethouders naar de mogelijkheden om het bouwterrein of de nieuwe wijk te ontsluiten. De participatie voor het viaduct is volgens de gemeente gestart. “We zijn de eerste gesprekken aan het voeren dan wel inplannen. Op dit moment zijn er nog geen resultaten te melden”, aldus de gemeente Sliedrecht in de beantwoording.

Overkapping
Er is volgens Slydregt.NU niets vastgelegd met betrekking tot de overkapping van de A15. “Dat betekent dat de belanghebbenden nog alle mogelijkheden hebben om hun activiteiten voort te zetten en ook bij het college naar mogelijkheden te zoeken om de activiteiten. Dat betekent dat bronbad De Lockhorst niet weg hoeft. Je kunt een overkapping naast gebouw De Lockhorst maken. Dat geldt eveneens om Moestuin Sliedrecht en de korfbalvelden te redden. Ook zou een overkapping recht over de A15 ook schuin over de A15 gelegd kunnen worden. Kortom alle mogelijkheden zijn nog open”, bericht Jongeneel, ‘De soep wordt niet zo heeft gegeten, als dat deze wordt opgediend.”

Motie
Het college speelt volgens Slydregt.NU dus mooi weer, terwijl de kaarten er dus anders voorliggen. “Dat laat maar weer eens zien dat onze motie van wantrouwen terecht was. Dit college informeert de raad onvolledig en daarmee dus de gehele Sliedrechtse bevolking. Ze lopen te ver op de zaken uit en maakt de samenleving dus blij met een dooie mus of veroorzaakt onnodig paniek”, vindt Jongeneel. Online krant Sliedrecht24 heeft de beantwoording door het college ingezien. 

3 gedachten over “Slydregt.NU: ‘Soep wordt niet zo heet gegeten, als die wordt opgediend’”

  1. Sterker, Mark Jongeneel, de provinciale gedeputeerde verantwoordelijk voor woningbouw heeft gerede twijfel bij de locatie voor woningbouw. Voorkeur heeft vooralsnog een locatie meer naar het oosten boven Hardinxveld-Giessendam. Vandaar ook geen opname van Sliedrecht Noord in de provinciale realisatie agenda en geen definitieve toezegging van de subsidie in de MIRT Rijksrapportage, waarin alle grotere bouw en infra projecten met budget toekenning staan. Gekopieerd van Facebook

  2. Het viaduct “eco” zpu vanaf t hoogste punt ipv over de a15 ook naar beneden kunnen gaan richting intratuin en dan naar rechts onder A 15 door bv n TUNNEL.
    Dan kan alles intact blijven zwembad verenigingen etc en en komt er geen extra racebaan door ons dorp recht naar kinderboerderij moet je niet willen!! Een tunnel is veiliger!!!

  3. Dankjewel Mark

    De heer Ton Spek heeft nog steeds geen afspraak gemaakt met bewoners Februariplantsoen. Ook Joop Keesmaat bedankt voor brief in Kompas.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld