Slydregt.NU blokkeert twee vrouwen onder wie PvdA-kandidaat

SLIEDRECHT – Slydregt.NU en hun lijstrekker-voorzitter Mark Jongeneel hebben twee Sliedrechtse vrouwen op sociale media (Twitter) geblokkeerd. Het gaat om D66-aanhanger Marja Bouwmans en Esther Gruppen (nr. 4, lijst PvdA Sliedrecht). De vrouwen gaan op social media graag de discussie aan.

Esther Gruppen staat op de kieslijst bij de Partij van de Arbeid bij de aanstaande gemeenteraadsverkiezingen. (Foto PvdA Sliedrecht)

“Deze vrouwen lopen mij vanaf begin 2016 te demoniseren als extreem rechts. We zijn er klaar mee, omdat dit ons negatieve energie kost. Deze vrouwen moeten er maar aan wennen dat er ook mensen zijn met een ander wereldbeeld in Sliedrecht. Tot slot op anoniempjes reageren we niet op Twitter als je kritiek hebt op ons doe het dan met open vizier zo niet dan negeren we je”, reageert Jongeneel tegen Sliedrecht24 zaterdagavond 17 februari 2018. Jongeneel zegt dat hij persoonlijk  ‘deze shit’ wel kan hebben, maar dat zijn partijgenoten er kwaad om worden. “Omdat ze mij beter kennen en dit ook als een aanval op hen beschouwen”, aldus Jongeneel.

Reactie gevraagd
Bouwmans zegt alweer enige tijd inderdaad geblokt te zijn door Sleydregt.NU. “Deze functie zit nu eenmaal bij twitter. Maar om als inwoner van Sliedrecht geblokt te worden door een nieuwe plaatselijke politieke partij, omdat ik kritisch ben over hun standpunten? Dat gaat redelijk ver naar mijn mening. . Maar als deze partij zo omgaat met iedere kritische inwoner wens ik ze veel succes met deze #Gr2018! Democratie de mond snoeren, noem ik dit. Dit zou geen enkele politieke partij moeten doen!”, reageert Marja Bouwmans zaterdagavond, “Ik vind Mark inderdaad rechts van het lijntje. Dat wordt binnen de partij ook bevestigd hoor!” Esther Gruppen reageert ook. “Ik wil geen ruzie. Zo zijn ben ik niet. Sta open voor discussie. Ik heb nog nooit anoniem gereageerd. En mijn mening dat Mark rechts is. Dat klopt! Hij mag zijn mening hebben, maar ik ook. Mark heeft mij niet geblokkeerd maar Christian (Christian Overklift Vaupel Kleijn, nr. 5 op kieslijst Slydregt.NU – red.). Hij zit achter twitter. Ik wens ze veel succes met #GR2018”, zegt Gruppen.

Niet slim
Door de wol geverfd in de plaatselijke politiek is Anton van Rees. Lijsttrekker van de PvdA, de partij van Gruppen. “Als je bang bent om aangevallen te worden, moet je de politiek niet ingaan. Je geeft je reactie of negeert het. Je geeft zo in ieder geval een signaal af dat je niet voor alle Sliedrechters staat, maar slechts voor een specifieke groep en dat is niet slim van Mark. Je kunt het niet met elkaar eens zijn, ben ik regelmatig, maar dat betekent niet dat je elkaar niet nodig hebt om het algemeen belang te dienen”, aldus Van Rees.

Laster
Jongeneel noemt het ‘dom gelul’. Jongeneel: “Ik kan hier totaal niks mee. Anton is er niet voor de PVV- en FvD-kiezer, dat is duidelijk. De PvdA is er alleen voor hun eigen gelijk. Andersdenkenden moeten de mond worden gesmoord. Esther noemt mij extreem rechts en Bouwmans moet stoppen met stoken. Niemand zegt dat binnen mijn partij over mij. Je zal zulke mensen binnen je partij hebben. Ik wens de PvdA en D66 veel succes met mensen die laster verspreiden. Niemand herkent zich in de uitspraken van Bouwmans. Het slachtoffer uithangen, terwijl zij lopen uit te delen.”

16 gedachten over “Slydregt.NU blokkeert twee vrouwen onder wie PvdA-kandidaat

 1. Toch apart om te lezen: “Democratie de mond snoeren, noem ik dit. Dit zou geen enkele politieke partij moeten doen!”, reageert Marja Bouwmans”

  Bouwmans van D66…. Praat over Democratie de mond te snoeren….. Wat doet D66 op dit moment om de burgers de mond te snoeren in hun gewenst “democratie”…. #Referendum #Nepnieuws #woningenaannemen etcetca

 2. Nou nou, wat zielig wanneer je wordt geblokkeerd op social media van een partij. Sta zelf op je benen en gebruik niet een andere partij om aandacht te trekken!

 3. Slydregt.nu duld zeker kritiek. Sta ik zeker open voor en mag u altijd geven. Wat ik verder met deze kritiek doe is aan mij. Van mening mogen we verschillen.

  Noot van de redactie:
  Waarschuwing!
  Dit valt onder forum starten en dat is tegen de regels.
  Volgende keer wordt dit niet meer geplaatst.

 4. Ik moet wel zeggen ik vind social media op het moment overladen met in iets totaal niet van politieke aard. Toch steeds de partij benoemen. Alsof we geen mensen meer zijn, alsof het niet meer om inwoners meer gaat. Maar alleen om winnen.

  Beste partijen, zonder de bewoners zijn jullie niks. Dus geef ons het gevoel dat t om ons gaat. Als het over bijvoorbeeld de supermarkt gaat,laat het dan over de supermarkt gaan. Betrek er dan geen politieke partij bij. Zeer vervelend!

 5. Heel lang geleden, nog ver voor de lijsttrekker van Slydregt.Nu geboren was, bestond er een radioprogramma voor kinderen, waarin “Knikkertje Lik”voorkwam.
  In herinner me uit die tijd, dat “Knikkertje Lik, de gevleugelde woorden sprak: Van kritiek word ik ziek. De geschiedenis herhaalt zich bij Slydregt.Nu. Het wachten is op de volgende blokkade op social media.
  En als het over taalgebruik gaat, grof taalgebruik: ‘dom gelul’ zegt Jongeneel.
  ‘ t Ja, ABN is wat anders. En dit is maar één voorbeeld.
  Misschien is het toch waar: wat je zegt ben jezelf.
  Zullen het maar weer eens over de dorpspolitiek hebben?
  Want daar gaan de verkiezingen. Zegt men.

 6. Heb beide dames, meerdere keren gevraagd om netjes te reageren. Hiermee bedoel ik, op een volwassen manier en niet met plaatsjes over Roeptoeteren terwijl de discussie ging over Chemours en de eventuele kanker gevallen. Beide dames hebben gemeend zich hier niet aan te houden vandaar de block. Heb ook gewoon screenshots waarin ik vraag alstublieft netjes te reageren. Het feit dat dit nu wordt opgerakeld is ook van een bedenkelijk niveau en zeker politiek onwaardig. Dat de dames een andere ethiek hanteren, is niet de manier van SlydregtNu.

 7. Ik zal heel kort ook hier reageren. In het verleden heb ik Cees en Mark uitgenodigd bij mij thuis om met elkaar in gesprek te gaan. Mark is niet geweest, jammer maar Okee. Dat ik een andere mening heb dan Mark lijkt mij duidelijk. Dat mag en zorgt voor discussie en debat! Maar ik reageer op zijn standpunten en retweets op twitter. Daar is niets persoonlijks aan. Zijn opgerichte partij waar hij de voorzitter van is, heeft moeite met kritiek. Dat kan/mag maar ga daar op een andere manier mee om.

 8. Nou het ligt iets anders. Mening uiten mag altijd en politieke discussie zeker. Alleen is mevrouw persoonlijk geworden. Dat is uiteindelijk de reden geweest. Ook al moet je iemand niet, kan je nog wel normaal blijven doen.

 9. Haha, succes!
  Als je nu al geen kritiek kan ontvangen, dan wordt het lastig om dan in debat te gaan met anders denkenden.

 10. Zwaktebod Marc Jongeneel. Je weet dat dit je te wachten staat maar met het blokkeren creëer je precies het tegenovergestelde. Open die social media en laat ze hun mening geven….

Een reactie plaatsen

*=Verplicht veld