Sliedrecht worstelt zich naar gelijkspel

MONTFOORT/SLIEDRECHT – Na een prima reeks van louter overwinningen in zowel competitie- als bekerverband, en ook in vriendschappelijke wedstrijden, bleef Sliedrecht zaterdag 17 februari 2018 in Montfoort tegen de gedeelde nummer 3 op de ranglijst steken op een 2-2 gelijkspel.

Coen v.d. Waal schermt de bal af voor zijn tegenstander. (Foto Joop Hartog / Sliedrecht24)

Voor beide teams een belangrijke wedstrijd om aansluiting te houden met de koplopers. De thuisploeg was duidelijk in het voordeel op de eigen natuurgrasmat; Sliedrecht had daarentegen vaak moeite met de controle en passing van de bal. Een ongekend felle start van de gastheren bracht Sliedrecht direct in de problemen en al in de eerste minuut moest na een corner de bal van de doellijn worden getrapt. De toon was gezet: het goed combinerende Montfoort, dat fysiek de meerdere was van Sliedrecht dicteerde de wedstrijd. Toch kwam in die beginfase Sliedrecht onverwacht op voorsprong. Een snelle uitval, waarbij Luciano van Harlingen de sprintende Dennis Verhoef bediende die op zijn beurt Danny van Laarhoven een niet te missen kans gaf (1-0).

Gele kaarten
Maar de vreugde was van korte duur. Binnen drie minuten had Marc van Baal vanaf het middenveld een rush in huis waarbij hij diverse Sliedrecht-verdedigers op het verkeerde been zette en de watervlugge Jurdany Koster in staat stelde de gelijkmaker te scoren (1-1). In het vervolg van de eerste helft had Sliedrecht het moeilijk. Mede door wat warrige beslissingen van de scheidsrechter ontstond er hier en daar wat irritatie hetgeen resulteerde in gele kaarten voor Breidel en Van Stokkom. Het natuurgras speelde Sliedrecht ook niet in het voordel en daarom mocht Sliedrecht blij zijn om met een gelijke stand de rust te halen, alhoewel Dennis Verhoef 10 minuten voor rust nog bijna de tweede treffer kon aantekenen toen hij zijn directe tegenstander aftroefde en over de uitlopende keeper Robin Vianen, maar net naast het doel schoot.

Matig maar spannend
De tweede helft kan kort worden samengevat: Opnieuw heel matig voetbal maar nog steeds spannend. Montfoort nam al snel na de hervatting een voorsprong door opnieuw Jurdany Koster (2-1). Sliedrecht probeerde met veel lange ballen snel de voorwaartsen aan het werk te zetten hetgeen niet altijd zuiver gebeurde. Krap vijf minuten nadat de gastheren een voorsprong hadden bereikt, mocht Dennis Verhoef via een strafschop de 2-2 binnenschieten. De aanleiding hiertoe was de handsbal van verdediger Ricardo Bakker die bovendien nog de rode kaart zag voorgehouden. Het laatste kwartier was het een aanéénschakeling van foute passes van beide kanten omdat beide teams probeerden toch nog een beslissing te forceren. Ver in blessuretijd liep Bas van Stokkom tegen zijn tweede gele kaart en mocht ook gaan douchen.

Duelkracht en overtuiging
Al met al een rommelige en slechte wedstrijd waarbij Sliedrecht in de eerste helft zijn meerdere moest erkennen in Montfoort, maar toch een handjevol goede kansen creëerde. Ook trainer Michel Langerak kon beamen dat er niet al te best gespeeld was: “We misten vandaag voldoende duelkracht en overtuiging. Met uitzondering van mijn keeper en centrale duo waren er te veel spelers die hun stinkende best deden, maar vaak verkeerde keuzes maakten. We zijn ook te vaak niet slim genoeg. Gezien de kracht van de tegenstander en hun plaats op de ranglijst ben ik gematigd tevreden met de uitslag, niet met de uitvoering”. Zaterdag 24 februari 2018 speelt Sliedrecht een uitwedstrijd in Dalem tegen G.J.S., aanvang 15.00 uur.

2 gedachten over “Sliedrecht worstelt zich naar gelijkspel”

1. Ja, natuurgras, dat spul dat vanzelf groeit …