SLTC maakt bezwaar tegen plan voor aanleg zes padelbanen bij Lockhorst

door Peter Donk
SLIEDRECHT – Bij de gemeente Sliedrecht is vergunning aangevraagd voor de aanleg van zes padelbanen bij bronbad De Lockhorst. De tennisbanen zouden moeten komen op een deel van de ligweide. Het plan is tegen het zere been van SLTC. De tennisvereniging, iets verderop op de Sportlaan, heeft twee padelbanen liggen en er is volgens hen voldoende ruimte om te spelen. SLTC is voornemens bezwaar te maken tegen de plannen. 

Dit is één van de padelbanen. Op het tennissportcomplex van SLTC liggen momenteel twee padelbanen. (© Archieffoto RPAS Peter Donk / Dronetv.nl)

“Het is uitermate teleurstellend dat er een vergunningsaanvraag ligt. Te meer omdat het op grond van de gemeente is gepland”, zegt Harm van der Veen namens SLTC, “Wij moeten het in eerste instantie via online krant Sliedrecht24 horen. Jammer, dat er zo slecht wordt gecommuniceerd.”

Bezwaar
SLTC dient een bezwaarschrift in. Van der Veen: “Alle sport moet naar Sliedrecht Buiten in Sliedrecht-Noord, dus kan het niet zo zijn dat daar nu nieuw wordt gebouwd. Daarbij komt dat de behoefte aan zes banen ernstig overdreven is en bovendien concurrerend voor SLTC. In de nieuwe plannen voor Sliedrecht Buiten is overigens nog ruimte voor nog twee padelbanen als daar behoefte aan is. Momenteel zijn de padelbanen bij SLTC nog lang niet altijd bezet en kunnen dus gewoon worden gehuurd.” Van der Veen kan zich, al met al, niet voorstellen dat er een groen licht wordt gegeven voor het plan.

Niet Optisport
Door 4pmentertainment is er een tekening gemaakt voor de aanleg van de paddelbanen en die hebben ze samen met een vergunningaanvraag ingediend bij de gemeente Sliedrecht. Hoewel bij de aanvraag op de gemeentepagina stond dat de aanvraag is gedaan door Optisport Sliedrecht ontkent locatiecoördinator Elize Worthington dat. “Dit is dus niet door de Lockhorst gedaan. De banen zouden dan helemaal achter op het veld komen. Het zou dan gaan om het stuk ligweide tegen de voetbal aan. Voorbij de bomen zeg maar. Dit stuk ligweide gebruiken de mensen bijna nooit”, aldus Worthington. Er blijft dus voor onze bezoekers genoeg ruimte over om bij mooi weer buiten op het grasveld te zonnen. Ze zegt dat alles nog in de kinderschoenen en dat het pas verder wordt uitgewerkt als er een vergunning is. Worthington: “De paddelbanen zijn dus ook geen eigendom van de Lockhorst. Begreep dat er nogal wat commotie over is. Maar ik kan je er helaas niet heel veel meer over vertellen. Bij ons gaat het pas spelen als de vergunning er is.”

Kennen zorgen
De gemeente Sliedrecht is dinsdag 5 juli 2022 door de redactie van Sliedrecht24 om een reactie gevraagd. Die reageerde donderdag 7 juli 2022. “De gemeente staat positief tegenover sport en sportvoorzieningen. Dus ook in Sliedrecht-Noord. Sportvoorzieningen dienen wel te passen binnen de context van plannen. Ten aanzien van de banen kunnen we op dit moment het volgende zeggen.  Op dit moment wordt de vergunningsaanvraag beoordeeld. We zijn in goed contact met SLTC en kennen de zorgen die zij hebben rondom deze vergunningsaanvraag”, aldus de woordvoerder van de gemeente Sliedrecht. 

1 gedachte over “SLTC maakt bezwaar tegen plan voor aanleg zes padelbanen bij Lockhorst”

  1. Ik ben benieuwd hoe de gemeente en met name de verantwoordelijke wethouder hier mee omgaat. Wie weet. Het zou mij niet verbazen wanneer ook hier een vergunning wordt verleend aan een commercieel bedrijf en opnieuw een vereniging (SLCT) in de kou blijft staan. De gemeente is vind ik niet goed bezig.
    De wethouders komen graag in beeld (mooie foto’s heren), maar kunnen zich beter bezig houden met gezond en verstandig beleid.
    Nog vers in het geheugen staat het laten verlenen van een vergunning voor lichtreclame masten. Misschien kikt er iemand in het gemeentelijk apparaat op de erotische reclame en is daarom de overlast voor lief genomen?
    Het zwembad waar een wethouder recent zijn neus heeft laten zien (Ajacied wellicht?) heeft, als je de plannen goed beluistert, ook zijn langste tijd gehad vrees ik.
    Zo staan er nog veel meer overspannen ambities op de lijst van de gemeente waar je als burger niet blij van wordt. Er moeten waarschijnlijk zakken worden gevuld denk ik dan.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld