SLTC heeft verhuisplannen naar Benedenveer

SLIEDRECHT – De Sliedrechtse Lawn TennisClub (SLTC) wil graag aansluiten op de ontwikkelingen op de locatie Benedenveer, waar o.a. een nieuwe sporthal moet komen voor Sliedrecht Sport. Een verhuizing moet de tennisclub een nieuwe impuls geven. De komende periode zal dit initiatief worden voorgelegd aan de gemeenteraad. Dat laat dinsdag 6 oktober 2015 de fractie van SGP-ChristenUnie weten.

Dit is de tweede concepttekening. Leden van SLTC worden opgeroepen te reageren naar het SLTC-bestuur als ze verder willen meedenken over de toekomstplannen. Wethouder Len van Rekom werkt volgens SLTC ondertussen aan een voorstel voor de gemeenteraad. (Concepttekening SLTC)

Het bestuur van SLTC presenteerde vooruitlopend hierop donderdag 24 september 2015 de plannen aan vertegenwoordigers van politieke partijen SGP-ChristenUnie raadslid Jan Visser en burgerraadslid Kees Bor. 

Volkssport
Het gaat niet goed met SLTC. Het ledenaantal loopt al jaren terug en dat is ook wel een landelijke trend. De sport wordt met name in de zomermaanden beoefend, terwijl volgens SLTC de vraag groot is naar activiteiten, die het hele jaar bedreven kunnen worden (zoals bijvoorbeeld fitness). De Sliedrechtse Lawn TennisClub is opgericht in 1911, toen tennis een elitesport was. Dat is jaren zo gebleven, maar inmiddels is de sport verschoven naar een volkssport. 

Beeld vormen
De politici van SGP-ChristenUnie zeggen bewust een bezoek af te hebben gelegd op locatie, waarbij het voor hen fijn was om een beeld te kunnen vormen van de bestaande situatie. Het bezoek volgde op een uitnodiging die eerder door SLTC was gestuurd naar de fractie van SGP-Christenunie.

Deporabele staat
Hoewel Van Rekom volgens SLTC aan een voorstelt werkt, zegt raadslid Jan Visser: “Het idee wordt onderzocht om bij Benedenveer te vestigen. Voor de kantine en de kleedruimte wordt dan gebruikt gemaakt van faciliteiten Benedenveer. De club wil graag snel, maar één en ander is afhankelijk van onderzoek en resultaat. SLTC is voornemens de gemeente om ondersteuning te vragen en dat is nog niet geagendeerd. Reden is voor de verhuizing is ook de deporabele staat van een deel van de huidige velden. SLTC ziet voordelen in een combinatie met volleybal.” Als SLTC verhuist komt het terrein aan de Sportlaan vrij. Dat is eigendom van de gemeente Sliedrecht, die daar dan nieuwe activiteiten kan ontwikkelen. 

Plaats een reactie

*=Verplicht veld