Slob spreker op contactmiddag PCOB

SLIEDRECHT – Dinsdagmiddag 26 januari 2016 is mr. Arie Slob uit Noordeloos spreker op de eerste contactmiddag van het PCOB in het nieuwe jaar. Het thema is ‘Dementie’. Naast Slob komt nog een aantal ervaringsdeskundigen aan het woord. De deur is open vanaf 13.30 uur; de aanvang 14.00 uur. 

Spreker is mr. Arie Slob (Foto PCOB)

Een actueel, maar niet gemakkelijk onderwerp en de moeite waard om met elkaar op zoek te gaan naar antwoorden op de vele vragen rondom dementie / Alzheimer. Slob is al geruime tijd actief binnen de PCOB. Zo is hij sinds 2004 secretaris van het gewest Zuid-Holland en sinds 2007 voorzitter van de afdeling Giessenlanden. De bijeenkomst is zoals gebruikelijk in de Maranathakerk op Lijsterweg 2. 

Tijdig signaleren
Naar verwachting zal het niet meer zo lang duren voordat dementie volksziekte nummer 1 zal zijn! Maar wat is dementie en wat zijn de oorzaken van deze ziekte? De meest voorkomende vorm van dementie is de ziekte van Alzheimer. Maar wat is Alzheimer? Velen van ons zullen mensen kennen, die met verschijnselen van dementie zijn geconfronteerd. En de vraag is niet alleen wat dat met deze mensen doet, maar ook met mensen in hun omgeving. Hoe herkennen we deze verschijnselen en hoe kunnen we er het best mee omgaan? Het tijdig signaleren van deze verschijnselen voorkomt veel verdriet bij de mensen die aan dementie lijden, want ze worden tenminste begrepen. En zullen daardoor langer in de hun vertrouwde omgeving kunnen blijven wonen en lid blijven van b.v. verenigingen, zoals de PCOB. 

Plaats een reactie

*=Verplicht veld