Sliedrechtse Lawn Tennis Club beleeft boost met opening tweede padelbaan

door Hans van der Aa
SLIEDRECHT – Een lang gekoesterde wens ging vrijdagmiddag 5 november 2021 in vervulling. Bij de Sliedrechtse Lawn Tennis Club (SLTC) aan de Sportlaan werd de tweede padelbaan officieel in gebruik genomen. Deze tweede baan moet de club een verdere boost geven, padel – een kruising tussen tennis en squash – is momenteel de snelst groeiende sport ter wereld.

Oud-voorzitter Wiek van Gelder (links) van SLTC knipt het lint door onder toeziend oog van penningmeester Jan Visser (rechts). De tweede padelbaan staat garant voor nóg meer tennisplezier. (Foto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

In het bijzijn van bestuursleden, verschillende plaatselijke politici en sponsors opende Peter van Zomeren (Sponsor- en PR-commissie) de heuglijke bijeenkomst. Arnold Baardman gaf een terugblik op de geschiedenis van de Sliedrechtse tennisclub, die teruggaat tot 1911. Destijds werd langs de Parallelweg nog op stoeptegels gespeeld. In 1964 verhuisde de club naar de huidige locatie langs de Sportlaan. In 2011 werd de club Koninklijk onderscheiden. Wethouder Ed Goverde (PvdA) van Sport sprak enkele woorden en bracht uiteraard het plan voor verhuizing van de club naar Sliedrecht Buiten onder de aandacht. Ook SLTC vestigt zich in de toekomst aan de andere kant van de spoorlijn.

Tekst gaat verder onder tweet.

Padel populair
De tweede padelbaan heeft een kostenplaatje van zo’n € 45.000,-, Saskia Mol van Rabobank Lek en Merwede reikte een cheque van € 6.250,- uit aan penningmeester Visser, die hem dankbaar in ontvangst nam. Na een aantal moeizame jaren gaat het weer een stuk beter met de vereniging. Twee jaar geleden waren er nog 60 leden, dit aantal is inmiddels gelukkig weer gegroeid tot ruim 200. De verwachting is dat het ledenaantal nog verder gaat stijgen, zeker ook nu met de opening van de tweede padelbaan. Padel is héél populair, dat merkt ook SLTC, met de tweede baan is er (nog) meer gelegenheid om te spelen en de uitbreiding maakt ook het organiseren van toernooien mogelijk.

2 gedachten over “Sliedrechtse Lawn Tennis Club beleeft boost met opening tweede padelbaan”

  1. Met inzet van de sportieve zussen Spek , die SLTC weer een frisse boost hebben gegeven .
    Super gedaan meiden !

Plaats een reactie

*=Verplicht veld