Sliedrechtse Klimaatmarkt met start van eerste lokale energiecoöperatie

SLIEDRECHT – In partycentrum De Lockhorst vindt woensdag 3 november 2021 de Sliedrechtse Klimaatmarkt plaats. Tijdens deze markt, van 19.00 – 21.00 uur, gaat de eerste lokale energiecoöperatie van start.

De gemeente heeft een opdracht van het rijk om zich in te zetten voor nieuwe energie. Wie intekent tijdens de klimaatmarkt, krijgt € 25,– korting op de eerste twee zonnepanelen. (Foto via gemeente Sliedrecht)

Van 28 oktober t/m 5 november 2021 is de Nationale Klimaatweek: een landelijk initiatief om nóg meer mensen te inspireren zich in te zetten voor een beter klimaat. “Ook in Sliedrecht werken we samen aan een duurzame toekomst. Bijvoorbeeld door energie te besparen, met extra groen voor klimaatadaptatie en via projecten zoals Sliedrecht-Oost Aardgasvrij. En nu is er ook de eerste lokale energiecoöperatie. Deze en andere voorbeelden en initiatieven zijn te zien op de Sliedrechtse Klimaatmarkt”, schrijft de gemeente.

Zonne-energie en ondertekening
De Sliedrechtse energiecoöperatie is een initiatief van Arie van der Linden, bestuurslid duurzaamheid van VvE-platform Alblasserwaard. De coöperatie gaat zonnepanelen leggen op daken van (publieke) gebouwen in Sliedrecht. Iedere Sliedrechter kan een aandeel nemen in zo’n zonnedak. De opbrengst in elektriciteit wordt verrekend met het verbruik en met de energiebelasting van de aandeelhouder. Zo kan iedereen een bijdrage leveren aan een duurzamere leefomgeving en tegelijk besparen op de energiekosten. De eerste zonnepanelen komen op het dak van het Griendencollege. Woensdagavond 3 november 2021 om 19.30 uur ondertekenen de initiatiefnemers, wethouder Ton Spek (CDA) van Duurzaamheid, de coöperatie Drechtse Energie en de directie van het Griendencollege een intentieovereenkomst daarvoor.

Inspiratie en voordeel
Voor en na de ondertekening kun je je laten inspireren door Sliedrechtse initiatieven en projecten voor een beter klimaat. Er zijn verschillende kraampjes met informatie over onder andere energie besparen, duurzaam en aardgasvrij wonen, het warmtenet Sliedrecht, klimaatadaptatie en het inrichten van een duurzame, levende tuin met bijvoorbeeld inheemse en eetbare planten en een insectenhotel. Natuurlijk is er ook meer informatie over de Sliedrechtse Energiecoöperatie. Wil je meedoen en teken je direct in? Dan krijg je € 25,– korting per zonnepaneel! Per huishouden zijn maximaal twee zonnepanelen met korting beschikbaar. De actiekorting geldt voor de eerste honderd zonnepanelen.

Gratis bloembollen
Na afloop krijg je als bezoeker een gratis zakje bloembollen mee naar huis (zolang de voorraad strekt). 

Plaats een reactie

*=Verplicht veld