Japans restaurant Oishi Fusion

Sliedrechtse jongeren kunnen straks naar maritiem onderwijs in buurgemeente

door Peter Donk
HARDINXVELD-GIESSENDAM /  SLIEDRECHT – Er komt vanaf 2020 / 2021 maritiem onderwijs in Hardinxveld-Giessendam en dat is goed nieuws voor jongeren, die later aan de slag willen in de scheepsbouw. Donderdagmiddag 17 oktober 2019 werd twee jaar na het prille idee het startsein gegeven voor dit initiatief in het bijzijn van alle betrokkenen. 

Zo’n honderd genodigden waren aanwezig onder wie de Sliedrechtse wethouder Hanny Visser-Schlieker (PRO Sliedecht) van Onderwijs en vertegenwoordigers van Sliedrechtse ondernemingen. (Foto Peter Donk / Sliedrecht24)

De samenkomst was bij Damen, Shipyards aan de Transportweg. De interactieve samenkomst werd geleid door Erik van Noordenne van het ROC Da Vinci college. Wethouder Jan Nederveen (ChristeUnie) van de gemeente Hardinxveld-Giessendam vertelde op de maritieme bijeenkomst ‘trots’ te zijn met het tot nu toe behaalde resultaat. Het maritiem onderwijs is onder meer een verdienste van Gilde Vakcollege Techniek, het ROC Da Vinci college en STC Group.

Tekst gaat verder onder tweet.

MTP
De aanwezigen kregen een uitleg over de inhoud van de opleiding en de leerroute. De opleiding moet in 2020 / 2021 starten voor o.a. scheepsbouwer, scheepsmetaalbewerker en de engineer maritieme techniek. Het Maritiem Tech Platform (MTP) is opgericht voor innovatief vakmanschap met o.a. een leven lang ontwikkelen en het ondersteunen van stage mogelijkheden. Maar is er ook ruimte voor uitwisseling naar het bedrijfsleven, bijscholing en het organiseren van practoraten.

Enthousiast
Ook de leerlingen van de basisscholen in de regio zouden weleens vroegtijdig geïnteresseerd kunnen worden gemaakt voor het maritieme beroep. In Sliedrecht bestaat al de Techniekroute. Laatste spreker was scheepsbouwer Kommer Damen. Ook hij was enthousiast over de plannen. “We hebben mensen nodig op de vloer om een schip te bouwen”, aldus Damen. Hij vertelde ook financieel hulp te willen bieden als dat op punten nodig is. Hij was blij met de samenwerking tussen de instantie.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld