Sliedrechtse Complimenten voor redders van meisje

SLIEDRECHT – Burgemeester van Hemmen (CDA) heeft maandagmiddag 10 oktober twee Sliedrechtse Complimenten uitgereikt. Rob Rijnders en Dagmar Vleugel kregen de lokale onderscheiding, omdat zij woensdagavond 7 september 2016 een meisje (15) van de verdrinkingsdood hebben gered.

Dagmar Vleugel en Rob Rijnders kregen het Sliedrechts Compliment uit handen van burgemeester Bram van Hemmen. (Foto gemeente Sliedrecht)

Het meisje was te water geraakt in de rivier De Merwede. Rijnders was in de buurt en zag het gebeuren. Hij bedacht zich geen moment en sprong in het water. Vleugel was ook ooggetuige en kwam direct naar de kant. Samen hebben zij met veel moeite het meisje op de (hoge) kant gekregen. Sliedrecht24 berichtte over het voorval. Het meisje is inmiddels hersteld. 

Snelle reactie
Burgemeester Van Hemmen: “Dat de heer Rijnders zich geen moment bedacht en direct actie ondernam, is buitengewoon moedig. Er waren meerdere mensen aanwezig, maar hij aarzelde geen moment. Door de adequate handelswijze van mevrouw Vleugel konden ze samen het meisje op de kant krijgen. De directe en snelle reactie van hen samen heeft het meisje van de verdrinkingsdood gered.” Met het Sliedrechts Compliment waardeert de gemeente het kleine dat vaak niet zichtbaar is, maar van grote waarde is voor het dorp of voor een persoon. 

3 gedachten over “Sliedrechtse Complimenten voor redders van meisje”

  1. Geweldig Rob. Je bent een held. Moedig van je man, wat je hebt gedaan. Dit ligt helemaal in je karakter. Spontaan, zonder nadenken handelen. Wat zullen die ouders van dat meisje gelukkig zijn met jouw daad.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld