Meisje springt van Baanhoekbrug en wordt gered

SLIEDRECHT – Een meisje (15) uit Dordrecht is woensdagavond 7 september 2016 rond 21.15 uur van de Baanhoekbrug in de rivier de Merwede gesprongen. Twee jonge mannen, die bij de naburige snackbar waren, schoten te hulp. Eén van hen ging het water in en haalde het meisje naar de kant. 

Meteen werd groot alarm geslagen. De hulpverlening kwam daarna snel op gang. (Foto Sliedrecht24)

Omwonenden, die buiten voor hun huis op een stoel zaten, hoorden de plons in het water. Het was toen al donker. Zij belden direct 112. Ook de traumahelikopter werd ingeschakeld, maar kon al snel rechtsomkeert maken. Aanvankelijk meldde hulpdiensten dat er auto in de rivier terecht was gekomen ter hoogte van Baanhoek. Maar dat klopte niet.

Redders
“Het was warm en en we zaten hier buiten over de rivier te kijken. Het was rustig en mijn man zag een schim op de spoor- en fietsbrug lopen. Daar loopt iemand riep hij en kort daarna hoorden we een plons in het water. Twee jonge mannen van de snackbar kwamen meteen te hulp. Eén van hen ging het water in. Er kwam ook een schip aan en ik vreesde dat ze zou worden overvaren. Dat ging goed. Toen was het zoeken in het water en leek het alsof er een boei dreef. Dat was het meisje”, vertelt een bewoonster van Baanhoek. Het meisje werd door haar redder op het droge gebracht.

Onderzoek
Haar vriend was ook op de plaats van het incident. Niet bekend is of hij ook aanwezig was toen het meisje van de brug sprong. Ook is niet duidelijk wat er zich heeft afgespeeld voordat het meisje de brug op is gegaan. Agenten hebben verschillende getuigen gehoord. Ook is slachtofferhulp aangeboden aan de mevrouw die het zag gebeuren. De politie kon niet zeggen er sprake was van een poging suïcide. Waarom het meisje in het water is gesprongen, zoekt de politie uit. Het meisje is voor onderzoek met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht in Dordrecht. 

14 gedachten over “Meisje springt van Baanhoekbrug en wordt gered”

 1. Met gevaar voor eigen leven …
  Is/wordt Rob Rijnders voorgedragen bij het Carnegiefonds?
  Doet de burgemeester dat?

 2. Iedereen staat te kijken en doet niks..
  Respect voor de snackbarganger, die wel wat deed.
  Hij verdient een lintje.

 3. Gelukkig dat ik en een maat van mij op de brug liepen en naar de 4 personen aan de vier personen beneden konden bevestigen dat er iemand in het water lag…. niemand van die sprong erin gelukkig heeft de man van de snackbar mij horen roepen en is toen wel vanaf de kant in het water gesprongen.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld