Sliedrechtse Anna van de Wetering op NK Turnen

VIANEN / SLIEDRECHT – Afgelopen weekend, zaterdag 18 en zondag 19 mei 2019 is het Nederlands Kampioenschap Turnen Dames 3e divisie gehouden in Vianen. Aan deze landelijke wedstrijd namen 36 meisjes deel. De Sliedrechtse Anna van de Wetering (11) was één van hen. Na vier jaar voor OSV Synergos Sliedrecht te hebben geturnd, komt zij sinds 2017 uit voor gymnastiekvereniging OKK Gorinchem.

Anna in actie te zien op de evenwichtsbalk. In de categorie Pupil 2 N3 had Anna van de Wetering zich in weten te plaatsen voor de halve finale van de meerkamp. In deze wedstrijd die in april werd gehouden in Leusden behaalde zij een mooie 10e plaats met een puntentotaal van 50.534. Daarmee was Anna zeker van deelname aan het NK. Op het onderdeel balk werd zij zelfs gedeeld eerste, waarmee zij een plaats veroverde voor de toestelfinale op 19 mei. (Foto Renske van de Wetering)

Tijdens de meerkamp op 18 mei werden 4 onderdelen geturnd. Balk, brug, vloer en sprong.  Anna begon met haar beste onderdeel, de evenwichtsbalk. Hier scoorde zij een knappe 13.350 punten. Op vloer wist zij een mooie oefening te turnen, waarvoor zij door de jury werd beloond met 12.167 punten. Na het 3e onderdeel sprong, waarbij Anna zich van haar beste kant liet zien met een score van 13.784, stond zij 9e in het eindklassement. Op het laatste onderdeel brug liet Anna enkele punten liggen, waardoor zij uiteindelijk met een puntentotaal van 51.251 als 19e eindigde.

Toestelfinale
Omdat Anna in de halve finale op het onderdeel balk als eerste was geëindigd, was zij al zeker van deelname aan deze toestelfinale en moest zij het opnemen tegen de acht beste van Nederland in haar categorie.  Na een zenuwslopende wedstrijd, waarbij Anna als laatste haar oefening mocht turnen, zag zij een score van 13.500 op het scorebord staan, wat een verbetering was ten opzichte van de dag ervoor. Met dit eindtotaal redde zij het podium net niet, maar mag zij zich met een 5e plaats wel tot de beste van Nederland rekenen.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld