Sliedrechts Museum zoekt materiaal rond voormalig scheepswerf Klop

SLIEDRECHT – Voor een tentoonstelling rond voormalig scheepswerf Klop zoekt het Sliedrechts Museum materiaal. Later ging deze werf verder als IHC Sliedrecht. Voor de expositie worden onder andere foto’s, krantenknipsels en misschien attributen gezocht.

Op bijgaande foto een tewaterlating bij de scheepswerf. Na een aantal jaren vond hier ook de bouw van nieuw materieel plaats en ontstond een scheepswerf waar eind 1906 het eerste schip van stapel liep. De werf kreeg de naam van het nabijgelegen Fort De Klop. 

Rond 1900 richtten de Sliedrechtse gebroeders Arie, Eliza en Jacob van Noordenne te Zuilen een reparatiewerkplaats op voor herstel van het materieel, dat zij bij hun baggerwerken en aannemerij gebruikten. De Klop en later IHC Sliedrecht was een belangrijke werkgever in ons dorp en daarbuiten. Velen hebben er zelf nog herinneringen aan of via hun ouders of grootouders. Het museum hoopt op spullen, die tijdelijk in bruikleen kunnen worden gegeven. Reacties kunnen naar Bert Gort, e-mail: brtgort@gmail.com

3 gedachten over “Sliedrechts Museum zoekt materiaal rond voormalig scheepswerf Klop”

  1. Mijn vader heeft in z’n hele leven één werkgever gehad.
    Hij heeft 45 jaar bij De Klop/ IHC gewerkt.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld