Japans restaurant Oishi Fusion
Firma De Vries

Sliedrechts Museum krijgt ‘glas in lood’ raam Sliedrechts Ziekenfonds

SLIEDRECHT – Het ‘glas in lood’ raam dat in 1953 was geschonken en was gemonteerd in het gebouw van het Sliedrechtse Ziekenfonds, toen gevestigd aan de Stationsweg / hoek Rembrandtlaan en uit Sliedrecht verdween, is terug. Het is te bewonderen in het Sliedrechts Museum aan Kerkbuurt 99 – 101. Geschonken door de huidige eigenaar coöperatie VGZ Zorgverzekering.

Het bijzondere raam stond in drie delen bij coöperatie VGZ Zorgverzekering in Arnhem. Na enig zoekwerk door Remco van de Ven (Historische Vereniging Sliedrecht) was hij achter de opslaglocatie gekomen en had hij contact gelegd. (Foto Peter Donk / Sliedrecht24)

Vorig jaar werd het Historisch Platform Sliedrecht (HPS) uitgenodigd in Arnhem. Dat had een positief resultaat. “Tot onze verrassing, is ons het ‘glas in lood’ raam geschonken door afdelingsmanager operations Richard Helmus van coöperatie VGZ Zorgverzekering. De enige voorwaarde was, dat we het raam een mooi plaatsje zouden geven in ons nieuwe museum”, vertelt zaterdag 20 juli 2019 voorzitter Ad van Willigen van het Sliedrechts Museum aan Sliedrecht24. Je bent welkom in het museum op woensdag en zaterdag van 14.00 tot 17.00 uur om het te bekijken.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld