Sliedrechters over veertien dagen terug naar asielkerk

DEN HAAG / SLIEDRECHT – Zondag 10 februari 2019 verzorgt de Gereformeerde Kerk aan de Middeldiepstraat / hoek Oranjestraat opnieuw in de asielkerk Berthelkapel in Den Haag twee vieringen, tussen 9.00 en 11.00 uur. Dat maakt de Gereformeerde Kerk zondag 27 januari 2019 bekend op hun website, na een bezoek aan de kapel.

Na afloop is zondag onder meer deze kaars aangeboden. (Foto Gereformeerde Kerk)

Zondagochtend in alle vroegte vertrokken zo’n vijften leden van de kerkelijke gemeenterichting Den Haag om deel te nemen aan de vieringen in de asielkerk De Bethelkapel. “Na ons gemeld te hebben bij de (gesloten) ingang van de kapel, werden we hartelijk welkom geheten door één van de coördinatoren die, roulerend, 24 uur uur per dag dienst hebben. Tijdens de ingetogen diensten lazen we uit de bijbel, luisterden we naar overdenkingen en droegen we gebeden op”, schrijft de kerk op hun site.

Punaise
Daarop is ook te lezen dat de Gereformeerde Kerk van Sliedrecht ook een punaise op de landkaart van Nederland heeft gezet, naast de honderden punaises bij andere plaatsen. Op de website staat: “Er komt zelfs een wereldkaart aan te pas omdat uit alle hoeken van de wereld mensen meeleven met dit asielzoekend gezin. Na de diensten, om 9.00 uur en 10.00 uur en om 12.00 uur hebben we iets tastbaars achtergelaten: een wensboom met op de bladeren van alle aanwezigen (ook overige bezoekers liepen binnen) gebeden en/of  wensen en een fraaie kaars.”

3 gedachten over “Sliedrechters over veertien dagen terug naar asielkerk”

  1. De scheiding kerk en staat moet blijven bestaan, maar een kerk mag als de staat dingen doet die niet in de haak zijn zeker de nek uitsteken. Gelukkig hebben nu het CDA en de Christenunie aangegeven dat er voorlopig geen kinderen mogen worden uitgezet.Barmhartigheid en Naastenliefde zijn de basisprincipes van het christelijk geloof.

  2. Mooi dat ze dit doen. Je hoeft niet altijd eens te zijn met de dingen die de overheid doet. Burgerlijke Ongehoorzaamheid, mag en moet als de overheid beslissingen neemt die indruisen tegen de bedoelingen die de Eeuwige met ons mensen heeft. Namelijk de daklozen onderdak bieden, de hongerigen voeden en de naakten te kleden.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld