Fortis wint van Merwede/Multiplaat

OOST-SOUBURG / SLIEDRECHT – Na de nederlaag van vorige week is het korfbalvereniging Merwede/Multiplaat niet gelukt om zich te herstellen tegen Fortis in Oost-Souburg. In Zeeland werd het zaterdag 26 januari 2019: 27-25.

Vanaf minuut één liep de ploeg uit Sliedrecht achter de feiten aan. Fortis begon scherp aan de wedstrijd en nam al snel een 3-0 voorsprong. Merwede/Multiplaat had moeite met het achter verdedigen van Fortis en maakte daarom gehaaste en onnodige fouten.

Aanval voor aanval
Bij 4-1 kreeg Merwede/Multiplaat een strafworp mee. De strafworp werd ook netjes afgerond maar werd afgekeurd door de scheidsrechter omdat Ramon van Meeteren op de stip gestaan zou hebben. In plaats van 4-2 werd het 5-1. Fortis zou halverwege de eerste helft verder uitlopen naar een 9-3 voorsprong. Merwede/Multiplaat knokte zich echter aanval voor aanval steeds meer terug in de wedstrijd. Het harde werken werd beloond met een 10-10 tussenstand. Toch kon de ploeg niet voorkomen dat het met een 14-12 achterstand de kleedkamers opzocht.

Uitlopen
Na de rust was het gelijk de treffer voor Fortis die daarmee het verschil weer op 3 bracht. Merwede/Multiplaat kon wel gelijk antwoorden en kwam op 16-16 weer langszij. Toch was het weer Fortis dat uitliep naar een 19-16 voorsprong. Het zag Fortis zelf uitlopen tot 22-18 en 24-20. Merwede/Multiplaat kwam nog heel dichtbij bij 26-25 maar het was uiteindelijk Fortis dat de score op 27-25 bepaalde.

Strafworpen
Helaas moest Merwede/Multiplaat de punten aan Fortis laten. De onzuivere afronding in de aanval en de 9(!) strafworpen tegen, hebben de ploeg uit Sliedrecht de das om gedaan. zaterdag 2 februari 2019 staat de thuiswedstrijd tegen RWA op het programma. Merwede/Multiplaat won de eerste wedstrijd van RWA met 27-29. De ploeg kan de steun aanstaande zaterdag dus goed gebruiken. Wedstrijd start om 19.35 uur in sporthal De Stoep.