Japans restaurant Oishi Fusion

‘Sliedrechters kunnen weer duurzaamheidslening afsluiten bij gemeente’

SLIEDRECHT – Inwoners van Sliedrecht kunnen vanaf nu weer een duurzaamheidslening afsluiten. Dat is een lening die is bedoeld om woningen energiezuinig te maken. Dat maakt de gemeente Sliedrecht dinsdagmiddag 5 november 2019 bekend.

Via de regeling is het mogelijk om tegen gunstige voorwaarden een bedrag tussen de € 2.500,– en € 15.000,– te lenen. De duurzaamheidslening was zo succesvol dat het beschikbare budget in augustus 2019 niet meer toereikend was om nieuwe aanvragen toe te wijzen. (© Archieffoto RPAS Peter Donk / Dronetv.nl) 

De regeling is in 2011 in het leven geroepen en sindsdien heeft de gemeente Sliedrecht in totaal 77 duurzaamheidsleningen verstrekt. Van die 77 leningen zijn er 29 in de periode 1 januari t/m 31 juli 2019 toegewezen.

De gemeente zet een bedrag van € 100.000,– apart. Daarmee geeft het College van B & W gehoor aan een motie van lokale partij PRO Sliedrecht, waar de gemeenteraad dinsdag 8 oktober 2019 unaniem mee heeft ingestemd. Wethouder Ton Spek (CDA) van Milieu en Duurzaamheid: “Op termijn gaan alle woningen in Nederland van het gas af. Maar dat duurt nog even. Wat je nu al kunt doen, is je huis verduurzamen met een betere isolatie en met zonnepanelen. De duurzaamheidslening is een uitstekend instrument om dat te stimuleren.”

Energieloket Sliedrecht
Voor meer informatie over het verduurzamen van uw woning verwijzen we ook graag naar het Energieloket Sliedrecht. Daar vind je bijvoorbeeld ook meer informatie over subsidies om uw woning te verduurzamen, zoals de Investeringssubsidie Duurzame Energie. Deze subsidie van het Rijk geef je een tegemoetkoming bij de aankoop van zonneboilers, warmtepompen, biomassaketels en pelletkachels en kan gecombineerd worden met andere regelingen.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld