Sliedrechter verongelukt tijdens vakantie op Kreta

SLIEDRECHT – Op het Griekse eiland Kreta is woensdag 7 juli 2021 een inwoner van Sliedrecht (19) om het leven gekomen. De jongeman reed op een quad, die frontaal op een auto botste. 

De stilteplek in de Oranje Nassau school aan de Merwestraat. Verschillende bezoekers staken daar een waxinelichtje aan. (Foto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

Het slachtoffer was met vrienden op het eiland op vakantie. Hoe het ongeluk kon gebeuren, is niet bekend. 

Herdenking
Verschillende leden van de kerkelijke gemeente, waartoe de familie behoort, hebben donderdagavond 8 juli 2021 een herdenkingsbijeenkomst georganiseerd op het schoolplein van cbs Oranje-Nassau aan de Merwestraat. Burgemeester Jan de Vries (CDA) kwam kort voor aanvang even op bezoek om de organisatoren zijn deelneming over te brengen en hen te bemoedigen. Er was enorm veel belangstelling, tussen de honderd en tweehonderd vrienden en bekenden kwamen samen tijdens de respectvolle bijeenkomst. Er was gelegenheid om condoleances, wensen en gedachten op papier te schrijven. Ook was er een stilteplek in de school gecreëerd. Velen maakten ook hier gebruik van. Enkele broers en een zus van de overledene waren aanwezig. Zij waardeerden de samenkomst enorm. Bij Orchis Uitvaarzorg is een condoleanceregister geopend. 

6 gedachten over “Sliedrechter verongelukt tijdens vakantie op Kreta”

 1. Veel sterkte deze periode.
  Bovenal de kracht van de Heere Zelf toegewenst, om het verdriet te dragen. 2 Kor.1:3-7

 2. Ik vind het heel erg voor de familie,vrienden enz en wens hun sterkte toe.
  Ik ben vroeger ook naar Kreta geweest en heb er een scooter gehuurd.
  Je kon niet zien hoe hard je ging wand de snelheidsmeter was kapot.
  Auto’s komen in een keer uit een zijweg hard aanrijden en stoppen soms halverwege de weg,zodat je een heel stuk naar de andere kant van de weg moet rijden zodat je niet op een auto bots.
  En iedereen is jong geweest en de meeste doen gekke dingen vooral als ze jong zijn.
  Ook kan er iets gebeuren waar jezelf niks aan kan doen.
  Je kan ook pech hebben.
  Maakt niet uit wat er gebeurd is het blijft erg voor de familie vrienden enz.

 3. Wat een onbehouwen reactie! A) je weet totaal niet hoe dit ongeval is ontstaan dus laat staan dat je kunt veroordelen en B) je verplaatsen in de omstandigheden waarin deze familie en de vele vrienden en vriendinnen zich nu bevinden is ook niet aan jou toevertrouwd! Totaal belachelijk ook hoe je je absurde “bijdrage” afsluit. Respect en gevoelloos…

 4. Dit is al de zoveelste keer dat je leest dat er een jong persoon in Griekenland om het leven komt bij een ongeluk met een quad.
  Die jongelui denken dat het slechts speelgoedjes zijn terwijl je, net als met een auto of motorfiets, fatsoenlijk moet leren rijden op zo’n ding.
  Ik zag ze 2 jaar terug op Kreta massaal voorbij scheuren op die apparaten…. geen helm, geen beschermende kleding, maling aan de verkeersregels en veel te jong en onervaren.

  Erg spijtig voor de slachtoffers….
  Maar gezond verstand had dit kunnen voorkomen.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld