Oishi Fusion

Sliedrechter bedenkt fietsroutes langs molens in regio

LANGERAK / SLIEDRECHT – Inwoner van Sliedrecht Kees de Zanger speelde woensdag 25 juli 2018 een hoofdrol bij de uitreiking in Langerak van de eerste exemplaren van de molenfietsroutes door de Alblasserwaard en Vijfheerenlanden. De Zanger is vrijwilliger bij molenstichting SIMAV en initiatiefnemer van de routes. 

Op de foto v.l.n.r. Rinette Reynvaan-Jansen (wnd. burgemeester Giessenlanden), Kees de Zanger (SIMAV-vrijwilliger) en Piet Vat (loco-burgemeester Molenwaard). (Foto Cees van der Wal)

De fraai geïllustreerde molenfietsroutes worden door Vat om schreven als ‘een geweldige stimulans voor het toerisme’. “Het zijn best nog veel molens als je ze zo op een rij ziet staan”, stelde Reynvaan vast.

Gratis downloaden
“Met de drie routes (west, midden en oost – red.) komt de fietser, via de bekende fietsknooppunten, praktisch langs alle SIMAV molens in de Alblasserwaard en Vijfheerenlanden”, stelt De Zanger. De afstanden zijn resp. 42, 52 en 48 km. De molenfietsroutes zijn gratis te downloaden via SIMAV. Op een aantal belangrijke toeristische punten in de Alblasserwaard en de Vijfheerenlanden zijn de fietsroutes ook verkrijgbaar. 

1 gedachte over “Sliedrechter bedenkt fietsroutes langs molens in regio”

  1. Downloaden is een fluitje van een cent en het ziet er prachtig verzorgd , maar toch heel overzichtelijk uit . Dankjewel !

Plaats een reactie

*=Verplicht veld