Japans restaurant Oishi Fusion

Sliedrecht24 wil dat gemeente info gelijktijdig deelt

SLIEDRECHT – De nieuws- en sportwebsite Sliedrecht24 legt zich niet neer bij het college van B & W van de gemeente Sliedrecht en hun standpunt om niet gelijktijdig de informatie van de gemeentepagina’s met Sliedrecht24 (en dus ook aan andere media-red.) te delen op het moment dat deze aan De Persgroep (waartoe De Merwestreek behoort) wordt gestuurd, voor plaatsing als advertentiepagina.

De gemeente heeft een wettelijke plicht om wekelijks informatie te publiceren. “Dat gebeurt in De Merwestreek. Daarmee heeft de gemeente tot juni 2019 een contract. Het gaat ons niet om deze overeenkomst. Door inkoop van pagina’s is er de zekerheid dat alles wordt gepubliceerd. Ons gaat het om de inhoud. Daar heeft de gemeente geen afspraken over gemaakt en daarom willen we dat de inhoud – zodra de copy voor de pagina’s de deur uit gaan bij de gemeente – ook met ons wordt gedeeld. Simpeler kunnen we het niet maken”, zegt Peter Donk, eindredacteur van Sliedrecht24. Hij begrijpt niet dat de gemeente hierin zo dwars ligt en noemt het ‘te gek voor woorden’ dat opnieuw een schrijven naar het college moet worden gestuurd.

Fracties en Nationale Ombudsman
Sliedrecht24 heeft informatie dat De Persgroep (waartoe De Merwestreek behoort-red.) geen afspraken heeft over de inhoud van de pagina’s, dus die uitsluiten dat ook andere nieuwsbronnen tegelijkertijd dezelfde informatie krijgen. Donk: “Daarom zien wij geen reden om de informatie niet te delen op hetzelfde moment als dat de informatie aan DeMerwestreek wordt gestuurd. We zijn hier nu al enkele jaren over aan het soubatten en komen er met dit college niet uit. Daarom hebben we ook alle fracties met een brief aan de fractievoorzitter aangeschreven. Laten zij het college erop aanspreken. Wij vinden het een probleem dat er eerst een krant in de bus moeten liggen met de informatie (als deze al wordt bezorgd-red.) en dan pas Sliedrecht24 via een knullig linkje op Twitter de informatie kan ophalen. Dat is niet hoe online snel het nieuws wil brengen.” De redactie van Sliedrecht24 heeft het lang genoeg aangekeken en wil het desnoods voorleggen aan de Nationale Ombudsman. “Voor ons is het een principekwestie, waar we al veel te lang veel tijd in moeten steken. Het hindert ons in snelle nieuwsberichtgeving, het hindert ons in het journalistieke werk.”

Plaats een reactie

*=Verplicht veld