Sliedrecht wint op valreep van Roda’46

SLIEDRECHT – Het eerste team van v.v. Sliedrecht heeft zaterdag 12 maart op de eigen Lockhorst in een spannende wedstrijd op het nippertje gewonnen van Roda´46 uit Leusden, de ploeg die de laatste 3 wedstrijden op rij met grote cijfers had gewonnen en 6e op de ranglijst staat.

Michael Potkamp neemt Roda-doel onder vuur. (Foto Joop Hartog)

Met de nog niet geheel fitte Dennis Verhoef en Paul Scheurwater op de bank startte Sliedrecht deze op voorhand moeilijke wedstrijd. Moeilijk, omdat Roda bekend staat als een team met flegmatieke spelers die je niet moet laten voetballen. Trainer/coach Kees van Loon had ook de opdracht meegegeven om de duels aan te gaan en druk te blijven zetten.

Bovenhoek
Een gelijkopgaande opening van deze wedstrijd bracht na 10 min. de eerste mogelijkheid voor Sliedrecht met een fraaie volley van Michael Potkamp die goed werd gepareerd door de keeper. Toch werd in de 18e min. vergeten het duel aan te gaan, want vanaf de punt van het strafschopgebied kon Ibrahim el-Khalki de bal in de bovenhoek krullen (1-1). Het spel werd meer verlegd naar de helft van de gasten en na 27 min. kwam er een goede aanval, waarbij Luciano van Harlingen vanaf de flank Roy Leeuwestein bediende die hard 1-1 binnenkopte.

Opnieuw beginnen
Twee minuten later zorgde diezelfde Leeuwestein voor de 2-1 voorsprong toen hij schuin voor het doel een mooie volley over keeper Thijs Janssen knalde. Vóór dat het gejuich echter verstomd was, sloeg Roda terug. Een slalom van Jermain Cikic door de verdediging van Sliedrecht verraste ook Basjan Munten (2-2) en Sliedrecht kon opnieuw beginnen. Na een half uur werd Joey Rijsdijk geblesseerd vervangen door Allard Dobbe. In die fase speelde Sliedrecht niet het beste spel en ontstonden er hier en daar wat verdedigende misverstanden, maar tot de pauze bleef de stand gelijk.

Strafschop
Na de hervatting speelde Sliedrecht wat feller en vooral de combinaties verliepen wat sneller. Na 2 minuten werd een harde vrije trap van Johan Versluis keurig door keeper Janssen tot corner verwerkt. Sliedrecht bleef domineren en na 53 min. was het opnieuw Roy Leeuwestein die zijn 3e goal scoorde (3-2). Weer was het een aanval uit het boekje, waarbij dit keer Jordy de Jong de aangever was. Nu moest Roda opnieuw uit de schulp komen en de druk op Sliedrecht nam toe, maar vooralsnog bleef de verdediging overeind. Jordy de Jong had het toen af kunnen maken, maar zijn combinatiespel met Dennis Verhoef, die Roy Leeuwestein was komen vervangen, pakte verkeerd uit.

Dikverdiend
Roda bleef zoeken naar de gelijkmaker, oa bij een poging van Jermain Cikic die een vliegend schot afleverde dat net voorlangs ging. Eén minuut voor tijd dacht scheidsrechter Van Rijn een handsbal te zien van Johan Versluis en de toegekende strafschop verdween via de handen van Basjan Munten in het doel (3-3). Wanhopig ging Sliedrecht naar voren en ruim in blessuretijd joeg Stefan van Dam vanaf de zijlijn een vrije trap hoog in de verste hoek van het doel van Roda en kon Sliedrecht toch nog de dikverdiende 3 punten bijschrijven. Directe concurrent D.F.S. morste door een 2-2 gelijkspel opnieuw punten, waardoor Sliedrecht nu 5 punten losstaat van de achtervolgers. Zaterdag 19 maart 2016 speelt Sliedrecht een uitwedstrijd in en tegen Breukelen.

1 gedachte over “Sliedrecht wint op valreep van Roda’46”