Sliedrecht wint ook van medekoploper Geinoord

SLIEDRECHT – Ook de topper in de 1e klasse A tussen Sliedrecht en Geinoord Nieuwegein werd zaterdag 10 oktober 2015 door Sliedrecht in winst omgezet. Op een zonnig sportpark De Lockhorst werd de allerlaatste competitiewedstrijd op het natuurgras van het hoofdveld met 2-1 gewonnen. Over 2 weken beginnen namelijk de werkzaamheden om het natuurgras te vervangen door een kunstgrasveld.

Sliedrecht wist dat het een zware wedstrijd zou kunnen worden, omdat de gasten de opgelopen zeperd van vorige week (0-7 verlies) natuurlijk wilden goedmaken. (Foto Richard van Hoek / Sliedrecht24)

Ook wilde het gepromoveerde Geinoord de verloren koppositie weer terugveroveren in een rechtstreeks duel met de concurrent Sliedrecht.

Verrast
De eerste helft gaf weinig goed voetbal te zien. Geinoord hield veel mensen achter de bal en stoorde bij balverlies fel op de tegenstander. In die fase liet de overigens goed leidende scheidsrechter Ebink te veel vervelende overtredingen onbestraft. Na wat kleine kansjes aan Sliedrechtzijde, werd doelman Basjan Munten na 16 minuten verrast door een afstandschot van Dyon Siebelink. Vanaf 25 meter zeilde de bal in de bovenhoek en keek Sliedrecht tegen een 0-1 achterstand aan. Vanaf dat moment nam Sliedrecht wel het initiatief, maar kon nog geen openingen creëren in de Geinoord-defensie. Op slag van rust kon opnieuw Dyon Siebelink vanuit het middelveld oprukken, maar gelukkig voor Sliedrecht verprutste de middenvelder deze kans.

Ploeg kan beter
Na de pauze was direct zichtbaar dat Sliedrecht duidelijke opdrachten had meegekregen. “Het spel was te statisch voor de rust en het baltempo was veel te laag en dat kan niet tegen een ploeg die met veel mensen achter de bal speelt”, aldus trainer Kees van Loon. “In de tweede helft hebben we beter gespeeld, maar nog niet zoals het zou moeten. Het resultaat vergoedt veel, maar de ploeg kan voetbal inhoudelijk veel beter” besluit hij.

Twee doelpunten Verhoef
En dat die ploeg na de pauze beter speelde dan de eerste helft kreeg vorm door twee doelpunten van Dennis Verhoef. In de 57e minuut kwam een puntgave voorzet van Jordy de Jong bij Verhoef, die bij de tweede paal klaarstond om in te koppen. Ruim 10 minuten later verschalkte hij de boomlange verdedigers door opnieuw koppend 2-0 te scoren uit een prima corner van Stefan van Dam. Geinoord kon aanvallend de tweede helft niet al te veel potten breken, behalve dan vijf minuten voor tijd toen invaller Jacco Kortenoever een opgelegde kans kreeg maar de bal van zijn voet liet glippen.

Uitwedstrijd
Door deze overwinning is Sliedrecht alleen koploper geworden in de 1e klasse A met 15 punten uit 5 wedstrijden, gevolgd door De Merinos met 13 punten uit 6 wedstrijden. Zaterdag 17 oktober 2015 speelt Sliedrecht een uitwedstrijd in Leusden tegen Roda 46, nummer 3 op de ranglijst, aanvang 14.30 uur.