Japans restaurant Oishi Fusion

Schaker Klein na lange partij koploper

SLIEDRECHT – Na de vijfde ronde van de interne competitie is Hans Klein de nieuwe koploper bij Schaakvereniging Sliedrecht. Klein wist in een lange en spannende partij te winnen van 20-voudig clubkampioen Wim Hokken.

Klein is in de interne competitie uitstekend in vorm. Hij wil na zijn matige vorige seizoen laten zien dat hij nog steeds tot de top van Sliedrecht behoort. (Foto Schaakvereniging Sliedrecht)

Voorlopig heeft hij na 5 ronden wel bewezen. Donderdag wordt de zesde ronde van de competitie gespeeld.

In vorm
Het eerste team van Schaakvereniging Sliedrecht kent een slechte start van de landelijke competitie. Tegen angstgegner Rijswijk 1 werd opnieuw verloren; 3,5-4,5. De uitslag was geflatteerd, maar daar krijg je geen punten voor. Het positieve nieuws is dat jeugdspeler Andrew Mensing zijn eerste punt in de landelijke competitie scoorde. Zonder de opnieuw afwezige Niels Mijnster maar met de man in vorm Kees Wessels was het een gelijk opgaande wedstrijd, waar de remises van Tobias Dekker, Robert van Rekom en Kees Wessels een logisch gevolg van waren.

Onnauwkeurigheid
Daarna sloeg het noodlot toe bij Theo Dekker, die in gewonnen stelling zich pardoes mat liet zetten. Ook Wim Hokken greep in de eerste tijdnoodfase mis en kon niet veel later zijn koning omleggen. Sliedrecht 1 deed wat terug door Peter van den Bergh die ondanks wat mindere zetten wel een vol punt noteerde. Kopman Wim Pool speelde een goede partij, maar door een onnauwkeurigheid kwam hij in een verloren eindspel terecht, dat resoluut door zijn tegenstander werd afgestraft.

Degradatiegevaar
Tenslotte wist Andrew Mensing vanuit iets mindere stelling zich terug te knokken in de partij. Vervolgens wist hij met actief spel het lastige eindspel in winst om te zetten. Na 2 wedstrijden staat Sliedrecht 1 puntloos onderaan. In de volgende wedstrijd – uit tegen LSG 4 – zal uit een ander vaatje moeten worden getapt om niet echt in degradatiegevaar te belanden.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld