Sliedrecht wint oefenduel

SLIEDRECHT – Na een welverdiende winterrustperiode heeft Sliedrecht na een aantal trainingen de draad weer opgepakt en oefende zaterdag 20 januari 2018 op de eigen Lockhorst tegen Wilhelmina’26 uit Wijk en Aalburg. Alhoewel er geen sprankelend voetbal werd vertoond, wist de ploeg van trainer Langerak vrij gemakkelijk met 4-1 te winnen.

Dennis Verhoef legt aan voor 2-0. (Foto Joop Hartog / Sliedrecht24)

Tweede klasser Wilhelmina’26, dat in de laatste 5 competitiewedstrijden maar liefst 13 punten behaalde, staat inmiddels in de subtop van 2 F, maar was toch een maatje te klein voor Sliedrecht. Middenvelder Jeroen Muilwijk kreeg een basisplaats en bevestigde zijn keuze al snel. Hij kopte het openingsdoelpunt in de 10e minuut binnen, na een goede voorzet van Luciano van Harlingen. Dennis Verhoef werd na ruim een kwartier met een steekpass van Mike Langerak alleen voor de keeper gezet en rondde beheerst af (2-0). Het antwoord van Wilhelmina kwam een minuut later toen de ploeg voor de eerste keer in de buurt van keeper Mathijs Donatz kwam en John Schouten de aansluitingstreffer wist binnen te schieten (2-1). Het laatste deel van de eerste helft werd het spel van Sliedrecht wat slordiger en bleven ondanks het veldoverwicht, meerdere doelpunten uit.

Harde volley
De tweede helft, met Gino Chirill voor Roy van ’t Hoog en Ahmed Kelifa voor Manucho Adelino, was Sliedrecht duidelijk de bovenliggende partij. Michael Bommeleyn bracht dit tot uitdrukking met een harde diagonale volley (3-1). Wilhelmina zakte terug en kon slechts met wat lange ballen de spitsen bereiken, overigens zonder al te veel succes. Danny van Laarhoven en Sjoerd v.d. Waal kwamen Coen v.d. Waal en Luciano van Harlingen nog aflossen, en keeper Donatz stond zijn plaats af aan Rick Schouten. Veel veranderde hier niet aan. Toch liep de score nog op tot 4-1, toen een corner door een Wilhelmina-verdediger werd getoucheerd en in het doel verdween. Nog een aantal kansen o.a. van Sjoerd v.d. Waal en Danny van Laarhoven werden niet meer verzilverd.  Een nuttige wedstrijd, zonder hoogstaand voetbal, waarbij vooral voor rust bleek dat Sliedrecht weer in het wedstrijdritme moest komen. Dinsdag 23 januari 2018 speelt Sliedrecht op de Lockhorst een belangrijke thuiswedstrijd tegen Nieuw-Lekkerland in de 4e ronde van de districtsbeker, aanvang 20.00 uur. Zaterdag 27 januari is Sliedrecht vrij, want de geplande competitiewedstrijd tegen Montfoort is uitgesteld. In competitieverband zal Sliedrecht pas op 3 februari weer in actie komen in de thuiswedstrijd tegen De Merino’s.

Videosamenvatting van de wedstrijd. (Video Bas Rikkers)