SGP-ChristenUnie wil weten waarom gemeente opnieuw opdraait voor kosten

SLIEDRECHT – Onlangs stelde de fractie van de SGP-ChristenUnie Sliedrecht vragen over het onderhoud in bronbad De Lockhorst. Aanleiding was de kwaliteitsslag op het gebied van onderhoud ter rechtvaardiging van de entreeprijs. De gemeente heeft daar € 50.000,– voor op tafel gelegd. Geld dat is gebruikt voor het vernieuwen van 1 van de units met een sauna en stoomcabine. Nu lijkt er opnieuw een kostenpost te komen, waar niet Optisport, maar de gemeente volgens de SGP-ChristenUnie voor opdraait.

Binnenkort mag het college vragen over het bronbad verwachten. (Foto Ton de Bruin)

De fractie van SGP-ChristenUnie Sliedrecht stelt daarom opnieuw vragen aan het college van B & W om daarover duidelijkheid te krijgen. “Bijna op de dag af dat de nieuwe sauna en stoomcabine in gebruik werden genomen, is de andere unit met sauna en stoomcabine buiten gebruik in verband met een technisch defect. De kosten van de reparatie van de unit zijn wederom voor de gemeente en niet voor de exploitant Optisport. Is dit een vorm van “wel de lasten, niet de lusten” voor de gemeente en uiteindelijk de bezoeker?”, stelt fractievoorzitter Nico de Jager (SGP-ChristenUnie) zaterdag 20 januari 2018. 

Inhaalslag
Het moet volgens De Jager worden gezegd, dat er de afgelopen maanden inderdaad zichtbaar sprake was van een inhaalslag op het gebied van onderhoud. De Jager: “En dat is fijn. Want als je een bezoek brengt aan het bronbad en daar de nodige euro’s voor op de toonbank moet leggen, dan verwacht je ook een goed onderhouden bad. We moeten niet het gevoel krijgen dat we (bron)water naar de zee aan het dragen zijn. Dat is niet de bedoeling!” 

7 gedachten over “SGP-ChristenUnie wil weten waarom gemeente opnieuw opdraait voor kosten

 1. Sauna, stoomcabine…….?? Wie heeft hier zijn goedkeuring voor gegeven? Ooit hadden we een openluchtzwembad waar je voor een appel en een ei een hele zomer in kon plonzen. Was natuurlijk verre van ideaal, maar nu zit je met een zwembad waar blijkbaar voortdurend wat aan mankeert en waar geld verdwijnt in de spreekwoordelijke bodemloze put. Goed om als gemeente vinger aan de pols te houden.

 2. Als ik in de SGP/CU fractie zou zitten, dan zou ik bijv. eens willen weten wat het Bronbad aan de gemeenschap heeft gekost in pakweg de laatste vier of vijf jaren.
  Naar mijn mening heeft OPTISPORT (commerciële organisatie) indertijd een top deal gesloten met de gemeente Sliedrecht.
  Iedereen heeft kunnen zien hoe het gebouw eruit zag.
  Met andere woorden er werd nauwelijks onderhoud verricht.
  Daarom de vraag: wat kostte dat Bronbad de gemeenschap en wat deed OPTISPORT met dat geld?

 3. Als regelmatig gebruiker van zwembad zie je dat er groot achterstand in onderhoud is. Binnenkort worden de kleedhokjes vervangen en van mij hadden ze ook gelijk wel de kluisjes mogen doen. Ook buiten is er heel veel achterstand in onderhoud. Het zwembad is ook niet energiezuinig, geen zonnepanelen enz…Straks met de verbreding van A15 is de vraag wil je zo vlak langs de snelweg een zwembad of verplaats je nieuwe locatie Sliedrecht Buiten. Hopelijk willen de politieke partijen, daar ook over nadenken.

 4. Bij het aangaan van het contract met Optisport zijn onvoldoende afspraken gemaakt betreffende het “groot” onderhoud en dagelijks onderhoud. Voor groot onderhoud moet de eigenaar (gemeente) een meerjaren onderhoudplan (MOP) opstellen. In een voorziening moet jaarlijks geld worden gedoteerd. Hieruit moeten deze kosten worden betaald. De accountant ziet bij de controle van de jaarrekening hierop toe.
  Mogelijk is de gemeente hier in vebreke gebleven.
  Het uitstel van de aanbesteding voor een nieuw contract heeft ook niet bijgedragen tot het op niveau houden van het Bronbad. Ook de SGP / ChristenUnie was hiervoor verantwoordelijk.
  Bij een nieuwe aanbesteding zal het bad in ieder geval op orde moeten zijn.

 5. Onderhoud is een ding inderdaad.
  Maar ik denk dat ik voor heel sliedrecht praat als ik zeg dat ze die sauna lekker laten voor wat hij is.
  Geef eens wat geld uit aan reiniging.
  Alles, alles, maar dan werkelijk alles is smerig!
  Kleedhokjes, kluisjes, vloeren,…
  Het water dat geloof ik wel dat dat in orde is, maar alle aankleding in en om het water bij de stroomversnelling, de aanslag op de keien, grote klodders van ja wat het is, weet ik niet maar, liever geen sauna en wel een schoon bad waar de kids onbezorgd kunnen zwemmen.

 6. Ik zou zeggen gewoon betalen SGP-ChristenUnie!
  Niet zeuren!
  Jullie hebben al genoeg dingen in Sliedrecht kapotgemaakt.
  Kijk maar naar de Kerkbuurt.

Een reactie plaatsen

*=Verplicht veld