Sliedrecht wint moeizaam bekerduel in Zeeland

door Joop Hartog
ARNEMUIDEN / SLIEDRECHT – In de districtsbeker competitie speelde Sliedrecht zaterdag 5 september 2020 in Arnemuiden in de provincie Zeeland de eerste poulewedstrijd van het nieuwe seizoen. Een matige eerste helft gevolgd door een iets beter tweede deel leverde een magere 1-2 overwinning op.

De laatste aanwinst voor Sliedrecht Rodney Huijgen in actie. (Foto Joop Hartog / Sliedrecht24)

Zonder een aantal vaste basisspelers leverde Sliedrecht een matige eerste helft af, waarbij halverwege via een gemakkelijk gegeven strafschop de gasten via  Jannick Schaier op 1-0 kwamen. De ploeg van Dennis van der Steen had wel het meeste balbezit, maar kon daar weinig of niets mee doen. De Zeeuwen hanteerden veelvuldig de lange bal en kwamen dan massaal uit de verdedigende stelling om Sliedrecht onder druk te zetten. Veel leverde dat niet op en de meegereisde supporters hoopten vurig op een betere tweede omloop.

Direct rode kaart
Met twee verse wissels liet Sliedrecht in de tweede helft direct zien dat het de bakens wilde verzetten. De eerste kans was al direct voor Dennis Verhoef die zijn kopbal uit vrije positie voor het doel langs zag gaan. Na vijf minuten gaf  scheidsrechter Sturm opnieuw een strafschop, deze keer aan Sliedrecht, voor een lichte overtreding en zorgde Marciano Simonis voor de gelijkmaker (1-1). Direct daarna trok de arbiter direct de rode kaart voor Joey dos Santos wegens natrappen, iets wat Sliedrecht wellicht uit kon buiten.

Fysiek sterke Zeeuwen
Toch bleef Sliedrecht worstelen met zichzelf en kon, weliswaar iets beter dan in de eerste helft, moeilijk het spel maken en moest zich vaak fel verweren tegen de fysiek sterke Zeeuwen. Opnieuw kreeg Dennis Verhoef een prima kans om de score op te voeren, maar weer miste de hardwerkende spits. Uiteindelijk kwam toch zijn verlossende doelpunt, toen vijf minuten voor tijd over rechts een goede aanval werd opgezet en de voorzet van Van Harlingen door Verhoef werd afgerond (1-2).

Flink veldoverwicht
Geen gemakkelijke overwinning, ondanks het flinke veldoverwicht, maar daardoor ligt de ploeg op koers voor een goede poulepositie. Een poule die dinsdagavond 8 september 2020 wordt voortgezet wanneer Sliedrecht thuis aantreedt tegen Rijen, aanvang 20.00 uur.