Japans restaurant Oishi Fusion
Firma De Vries

Leden Historische Vereniging Sliedrecht zien elkaar al bijna zeven maanden niet

door Peter Donk
SLIEDRECHT – Bijna zeven maanden hebben de leden van de Historische Vereniging Sliedrecht (HVS) elkaar nu al niet gezien. Het coronavirus en de maatregelen die gelden, maken een ledenbijeenkomst niet mogelijk. Zaterdag 5 september 2020 kregen de leden de eerste nieuwsbrief van het nieuwe seizoen. Een seizoensstart, waarin nog geen verandering van de situatie kan worden aangekondigd. 

Lezingen of grote activiteiten zijn op dit moment vanwege het coronavirus niet mogelijk voor de Historische Vereniging Sliedrecht. Voorlopig is de agenda nagenoeg leeg en zien de leden elkaar niet in verenigingsverband. (Archieffoto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

“Velen vinden dat jammer. De laatste bijeenkomst was op 13 februari 2020 tijdens de jaarlijkse algemene ledenvergadering. De aangekondigde lezing over het leven en werken van de schrijver J.W. Ooms, 12 maart 2020, moest worden geannuleerd wegens de landelijke uitbraak van het corona covid-19 virus. Het bestuur van uw vereniging weet dat u bijeenkomsten zoals lezingen en reisjes op prijs stelt”, schrijft het bestuur van de HVS, dat eind mei 2020 nog vergaderde via WhatsApp. Eind juli kwam het bestuur weer fysiek bijeen. “In de ruimte van het nieuwe Onderhuys is dat geen probleem. Er zijn altijd onderwerpen te bespreken en te regelen. Het bijhouden van ontvangen en nog te ontvangen contributie is steeds een punt van aandacht. Het komt voor dat contributie betalen vergeten wordt”, aldus het bestuur, waarbij het laatste niet duidelijk wordt of dit een normaal beeld is of ook door het coronavirus en komt door elkaar niet te zien.

Jubileum jaar
Het jaar 2021 wordt voor HVS een jubileumjaar. De vereniging bestaat dan veertig jaar. De Historische Verenging Sliedrecht is opgericht in het jaar 1981, toen onder de naam Oudheidkundige Vereniging Sliedrecht. Bestuur: “De naamswijziging vond plaats op 27 augustus 2003 bij de toenmalige Notaris Weijtens in Sliedrecht. Eén en ander betekent dat in 2021 de vereniging 40 jaar bestaat. IJs en weder dienende hopen wij dat met u te vieren op 30 september 2021. Dat lijkt nu nog ver weg, maar een 40-jarig jubileum organiseren vergt veel voorbereiding en tijd. Het HVS-bestuur is er nu al intensief mee bezig.”

Fotoclub
Wat gebeurt er verder dit jaar? “Het bestuur wil graag het één en ander organiseren, maar we kunnen niet zo heel veel ondernemen door de covid-19 maatregelen. Zodra de overheid het verantwoord zal vinden de maatregelen te verruimen, hoort u direct van ons. Dit betekent dat het organiseren van lezingen of andere activiteiten op dit moment onzeker is. Zodra het verantwoord zal zijn starten we meteen. De leden van de fotoclub komen iedere maandagmiddag bij elkaar in het (nieuwe) Onderhuys, van 14.00 – 16.00 uur, ingang Van Goghstraat, de achterkant van het Sliedrechts Museum”, schrijft het bestuur zaterdag aan de leden. De HVS is één van de Sliedrechtse verenigingen, die beperkt of geen activiteiten kunnen houden door het coronavirus.

2 gedachten over “Leden Historische Vereniging Sliedrecht zien elkaar al bijna zeven maanden niet”

Plaats een reactie

*=Verplicht veld