Sliedrecht wint duel tussen twee gehavende teams

ZALTBOMMEL/SLIEDRECHT – In de uitwedstrijd tegen Nivo Sparta in Zaltbommel heeft Sliedrecht zaterdag 6 november 2021 weer een 0-2 overwinning geboekt. Het was wel een wedstrijd tussen twee zwaar gehavende teams, waar aan beide kanten een zestal spelers niet kon worden opgesteld wegens blessures e.d.

Keeper Tom Stupers stopt stijlvol de strafschop van Sliedrecht. (Foto Joop Hartog / Sliedrecht24)

Bovendien was het een wedstrijd met twee gezichten voor wat betreft het vertoonde spel van Sliedrecht, want de eerste helft was van beide kanten ronduit slecht. Trainer Dennis v.d. Steen sprak achteraf van “slordig spel waarbij we totaal geen team vormden Het hing als los zand aan elkaar”. Er waren slechts twee kleine scoringsmogelijkheden te melden, die beiden naast het doel verdwenen. De gastheren konden zelfs niet één keer gevaarlijk worden voor het doel van Mathijs Donatz.

Beter uit startblokken
Met twee verse krachten en wat omzettingen binnen het team in de tweede helft kwam Sliedrecht beter uit de startblokken dan de eerste omgang. Al binnen vijf minuten kwam een voorzet vanaf de linkerkant van Roy van ’t Hoog die dankbaar door Justin Beemsterboer werd binnengekopt (0-1). Nivo Sparta probeerde Sliedrecht van de goal af te houden en Donatz moest na een klein kwartiertje zelfs een prima inzet van goaltjesdief Frenkie Schaap pareren, maar verder kwam Sliedrecht niet in gevaar.

Regelmatig problemen
Met name de snelheid van invaller Danny van Laarhoven bracht Nivo Sparta regelmatig in de problemen en Justin Beemsterboer die de eerste helft op rechts speelde was naar de spits verhuisd en voelde zich daar beter op z’n plaats. Na ongeveer driekwart wedstrijd werd Van Laarhoven gevloerd binnen de beruchte lijnen, maar de hard ingeschoten strafschop van Beemsterboer werd keurig uit de hoek geranseld door keeper Tom Stupers.

Score
Toch liep Sliedrecht nog verder uit toen opnieuw Beemsterboer goed doorging op een hopeloos lijkende bal en beheerst 0-2 scoorde. In de slotfase zorgde Van Laarhoven nog enkele keren voor goed voorbereidend werk, maar o.a. Justin Beemsterboer kon de score niet verder opvoeren. Dinsdag 9 november 2021 speelt Sliedrecht om 20.00 uur een thuiswedstrijd tegen 1e klasser Achilles Veen in de regionale districtsbekercompetitie. Zaterdag 13 november 2021 is een inhaalprogramma; Sliedrecht speelt dan niet.