Sliedrecht wil definitief uit Nationaal Park stappen

SLIEDRECHT – De gemeente Sliedrecht is in overleg om definitief uit te treden uit het Nationaal Park De Biesbosch. De beslissing neemt de gemeenteraad mogelijk in januari 2017. Wethouder Aldrik Dijkstra maakte dit dinsdagavond 22 november 2016 bekend tijdens een oordeelsvormende raad. 
 
Er is volgens wethouder Aldrik Dijkstra (SGP-ChristenUnie) een voorstel voor uittreding gedaan. Het gaat Dijkstra niet lukken om op korte termijn met een startnotitie naar de raad te komen. (Foto SGP-ChristenUnie)
 
De reden om te vertrekken uit de organisatie zijn volgens Dijkstra dat de gemeente Sliedrecht zoekt naar een moderne vorm van samenwerking. “We hebben geen grondpositie meer daar en we willen daarom niet de risico’s lopen. Ook willen we het geld dat vrijkomt gebruiken om nieuw natuur- en recreatiebeleid voor Sliedrecht te maken”, stelde Dijkstra dinsdagavond.
 
Januari
Hij denkt dat er binnen anderhalf tot twee weken een definitieve overeenkomst ligt, een intentie-overeenkomst. Via een college-informatiebrief beloofde Dijkstra verder te communiceren. Dijkstra stelde voor de uittreding in december te willen bespreken, waarna het definitieve raadsbesluit in januari volgt.

2 gedachten over “Sliedrecht wil definitief uit Nationaal Park stappen”

 1. Aldrik Dijkstra heeft totaal geen binding met Sliedrecht en haar inwoners. Met regenten en buitenstaanders schieten de inwoners weinig op. Er is geen enkele empathie met inwoners en nauwelijks oog voor belangen van de inwoners. Uit eigen belang voor PR op de foto, in de krant. Dat zie je bij een aantal van deze bestuurders. Sliedrecht en haar inwoners dreigen te worden verkwanseld voor eigen belang.

 2. Er zijn inderdaad geen grondpositie’s meer.
  In het verleden verkwanseld voor een appel en een ei!
  Als je nu ook uit het Nationaal Park stapt, loop je het risico dat er van uit Sliedrecht gezien aan de overkant allerlei activiteiten in de toekomst worden ontwikkeld waar je geen vat op hebt.
  Denk aan de Derde Merwedehaven.
  Wees wijzer en ga niet dezelfde fout maken als met name de SGP-fractie in het verleden.
  Bestaat het werk van deze wethouder uit het trachten te verkwanselen van het weinige wat nog over is voor Sliedrecht?
  Laat dan gelijk de plaatsnaam borden veranderen!

Plaats een reactie

*=Verplicht veld