Nieuwe vrachtwagen voor R. Boekweit Transport

SLIEDRECHT – Het Sliedrechtse transportbedrijf R. Boekweit Transport nam maandag 21 november 2016 een nieuwe vrachtwagen van merk Scania in gebruik. De onderneming verzorgt alle conventionele transporten, maar is gespecialiseerd in het vervoeren van rollen papier naar drukkerijen in de Benelux.

Afgelopen weekend werd deze getoond aan familie, vrienden en zakenrelaties. (Foto Richard BoekWeit Transport)

De trekker is voorzien van vele technische snufjes en communiceert de trekker perfect met de anderhalf jaar oude Krone oplegger.

Getest
Er is niet over één nacht ijs gegaan bij de aankoop van een nieuwe truck. Gedurende ruim half jaar werd in verschillende wagens gereden. Voor het bedrijf waren efficiency, duurzaamheid en betrouwbaarheid de belangrijkste uitgangspunten in de zoektocht naar de nieuwe trekker. “Wekenlang hebben we trucks getest van verschillende merken en hebben we overleg gepleegd met fabrikanten om zo tot de ideale samenstelling van onze wensen te komen. Deze Scania heeft met 450 pk bewezen in ons werk de zuinigste te zijn en is het een volledig uitgebalanceerd model uit de laatste R serie”, vertelt eigenaar-directeur Richard Boekweit.

Supertrots
Niet alleen kan op het dashboard alle aslasten en het totaalgewicht worden controleerd. Boekweit: “Door 1 druk op de knop is het zwaartepunt dynamisch naar voor of achter te verleggen om zo de aslasten gelijk te verdelen. Ook kunnen wij vanuit de trekker met dit innovatieve “optiload/optiturn systeem” onze draaicirkel verkleinen of vergroten waar nodig. Wij zijn echt supertrots en blij met onze jongste aanwinst, het uiterlijk is eenvoudig opgebouwd maar door het mooie spuitwerk valt hij toch enorm op in het dagelijkse straatbeeld.” Direct na aflevering is de Scania trekker weer helemaal kaal geschuurd om door truckspuiterij Bronk voorzien te worden van nieuwe laklagen in 4 kleuren. Deze specialist heeft al vele showtrucks gespoten die in verschillende landen in de prijzen zijn gevallen.

7 gedachten over “Nieuwe vrachtwagen voor R. Boekweit Transport”

 1. Nogmaals goedenavond, Stefan,

  Zélfs ik maak wel eens fouten: nieuwgehalte moet uiteraard zijn: nieuwsgehalte.
  Excuses voor deze omissie…

  Toedeloe en weltruste (of is het: welterusten?)

 2. Goedenavond, Stefan,

  U (ik ken u niet, dus ik ga niet tutoyeren) heeft het in uw laatste reactie over spelling- en interpunctiefouten, waaraan u zich kennelijk ergert. In uw reactie vind ik óók diverse taal- en stijlfouten. Ik zal deze even voor u op een rijtje zetten:
  1. Oke > moet zijn: Oké.
  2. mr > dit is niet de juiste afkorting voor ‘meneer’, ‘mr.’ zou ook niet juist zijn (dit is de afkorting voor ‘meester’). U zou – als het toch een afkorting zou moeten zijn – kunnen gebruiken: dhr.
  3. Het aantal uur wat > moet zijn: Het aantal uur dat.
  4. het nieuwsgehalte wat > moet zijn: het nieuwgehalte dat
  5. Minimaal de helft is aanprijzingen en … > moet zijn: Minimaal de helft zijn aanprijzingen en …
  6. Plus die 35 aan > moet zijn: Plus die 35 jaar aan.
  7. dat je je bezighoud > moet zijn: dat je je bezighoudt.
  Aan uw reactie kan ik afleiden dat óók u het Groene Boekje niet heeft geschreven…

  U twijfelt aan de journalistieke kwaliteiten/ervaring van het echtpaar Donk. Ik zou zeggen: googelt (niet: goochelt) u maar eens op het wereldwijde web, dan zal deze twijfel – naar ik hoop en verwacht – wel worden weggenomen. Het echtpaar Donk is al jaren met hart en ziel bezig, probeert bovenop het plaatselijke nieuws te zitten en slaagt hier ook absoluut in. Om naast een fulltime baan ook nog een plaatselijke nieuwssite bij te houden… dan denk ik: pet(je) af! Ik weet zeker, dat veel Sliedrechtenaren deze site (graag) regelmatig raadplegen. Ze volgen naar mijn mening een koers, die door veel mensen wordt gewaardeerd!
  Ik vind uw reactie van een laag gehalte, waarom zo puur negatief? Waarom zo denigrerend?

  Succes en toedeloe!

 3. Oke, lees terug wat je typt. Je probeert jezelf te profileren als nieuwssite, maar nu zeg je je te focussen op die 20 ondernemers in Sliedrecht die het misschien nuttig vinden. Dezelfde 20 mensen die mr Boekweit zelf ook kan bellen. De andere 2000 mensen kan dit helemaal niets boeien en dat zijn juist de mensen van wie je het moet hebben om de benodigde sponsoren te vinden.

  Het aantal uur wat je in een site steekt heeft niets te maken met het nieuwsgehalte wat je plaatst. Minimaal de helft is aanprijzingen en reminders dat er een evenement aanstaande is. Plus die 35 aan journalistieke ervaring betwijfel ik ten zeerste aangezien ik vaak bar slechte spelling/interpunctie voorbij zie komen.

  Blijf vooral deze koers varen. Het is waarschijnlijk ook de reden dat je je bezighoud met dit soort non-nieuws in plaats van een baan hebt bij een echt nieuwsblad. Misschien is het je koppigheid of het gebrek om in te zien dat waar je mee bezig bent je amper nieuws kunt noemen.

  Succes en houdoe!

 4. Beste Stefan,

  Dat u dit geen nieuws vindt, is aan u. Wij plaatsen zakelijk nieuws. Voor een transportondernemer is dat een kostbare aanschaf van een nieuwe truck. U bent niet verplicht zakelijke artikelen (staat onder het artikel vermeld) te lezen. Het bericht wordt door duizenden mensen gelezen (zie cijfer op Facebook).

  U zegt ook dat wij ‘bar weinig echt nieuws’ brengen. Gezien de uren die we in de website steken om nieuws te brengen en het aantal berichten dat dagelijks online verschijnt, zit u daar naast.

  We mogen dan wel anderhalf jaar geleden gestart zijn met Sliedrecht24.
  Op de redactie zit 35 jaar journalistieke ervaring op alle niveaus, ervaring in alle media.

  Wij varen onze koers als Sliedrecht24, dat is een eigen weg, niet de gebaande paden die u misschien gewend bent.

  Redactie Sliedrecht24

 5. Dat is geen nieuws, dat is een advertentie. Verander nieuws/zakelijk op je facebook naar Advertentie… door dit soort berichten te bestempelen als nieuwswaardig nemen mensen je niet meer serieus en zullen ze je verwijderen op facebook. Je post namelijk al bar weinig echt nieuws en meer reklame dan nieuws. Geloof het maar, want ik had dit ook in de begintijd van Peter Stam tegen hem gezegd.

 6. Prachtige truck! Een V8-motor met dat bekende Scaniageluid? Geweldig om te horen…
  Trouwens: op de aanhanger is ruimte genoeg voor een GROTE SLIEDRECHT24-reclame! 😉

Plaats een reactie

*=Verplicht veld