Sliedrecht weet weer wat winnen is

SLIEDRECHT – Na twee verliespartijen en twee maal een gelijkspel is het Sliedrecht zaterdag 25 februari 2023 gelukt om weer een overwinning te boeken. De thuiswedstrijd tegen SVL uit Langbroek was niet bepaald goed, maar tot het laatst toe wel erg spannend. Uiteindelijk werd de werklust van Sliedrecht met een 1-0 overwinning beloond.

Roy van ’t Hoog (r) in duel met Sil Schoon van SVL. (Foto Richard van Hoek / Sliedrecht24)

Een weifelend begin van beide teams die eerst de kat uit de boom wilden kijken, leverden niet al te veel spektakel op. Maar toen na ruim tien minuten een voorzet vanaf de rechterkant plotseling voor de voeten van de vrijstaand Marciano Simonis viel, die dit cadeautje direct uitpakte (1-0), was de wedstrijd pas echt begonnen.

Spervuur
Halverwege de eerste helft kende Sliedrecht een periode waarin het eigenlijk opnieuw had moeten scoren. Een spervuur van doelpogingen, waarbij vooral de SVL-doelman Mathijs Mocking een hoofdrol vertolkte, was niet voldoende om de voorsprong te vergroten.

Perfect ingekopt
Na de pauze kwam Sliedrecht via Jamiro Libretto met een prima aanval over rechts waarbij de voorzet perfect werd ingekopt door de inkomende Juninho van Ree. Alhoewel hier geen sprake was van buitenspel, keurde arbiter Melvin Vink, op aangeven van de grensrechter het doelpunt toch af. De spanning in de wedstrijd liep zo nu en dan wat op en arbiter Vink moest links en rechts wat gele kaarten tonen om het spel in de hand te houden.

Hachelijke momenten
Een prima kans voor Van Ree ging rakelings voorlangs en keeper Mocking voorkwam opnieuw een grotere achterstand toen hij een inzet van Marciano Simonis uit de hoek plukte. In de slotfase gooide SVL alle remmen los en in de acht minuten extra tijd die scheidsrechter Vink liet spelen beleefde Sliedrecht nog enkele hachelijke momenten maar keeper Donatz bleef heersen in zijn doelgebied. Hierdoor beloonde Sliedrecht zichzelf met drie punten die met hard werken dik verdiend waren.

Revanche
Zaterdag 4 maart 2023 kan Sliedrecht opnieuw de borst nat maken. Dan komt Oranje Wit op bezoek, waartegen Sliedrecht graag een revanche wil gezien de eerdere 4-0 nederlaag in de heenwedstrijd eerder deze competitie. Aanvang van de wedstrijd 14.30 uur.