Sliedrecht verliest weer kansloos

door Joop Hartog
HUIZEN / SLIEDRECHT – Opnieuw kreeg het eerste team van voetbalvereniging Sliedrecht een fikse dreun te verwerken. Zaterdag 23 januari 2016 werd in Huizen met 2-0 verloren van sv Zuidvogels, de nummer 11 op de ranglijst. Na twee slechte oefenwedstrijden in de afgelopen week, die allebei werden verloren, was de hoop gevestigd op een opleving wanneer het weer om echte competitiepunten zou gaan. Niets was minder waar. 

In een uiterst matige wedstrijd was het wilskrachtige Zuidvogels op alle fronten beter dan lijstaanvoerder Sliedrecht. (Foto Joop Hartog / Sliedrecht24)

Strafschop
Zonder Johan Versluis, die tijdens de warming-up geblesseerd moest afhaken, maar met de (bijna) herstelde Michael Potkamp begon Sliedrecht aan de wedstrijd die een ommekeer zou moeten brengen na de slechte oefenwedstrijden van deze week. Al gauw werd duidelijk dat Zuidvogels, een ploeg die in de onderste regionen verkeert en de punten heel goed kan gebruiken, inmiddels ook wist dat Sliedrecht fel bestreden moest worden en dat deed het dan ook. Het eerste wapenfeit was een gevaarlijk schot van Rutger v.d. Pol dat goed werd gepareerd door Basjan Munten. Na een kwartier werd diezelfde v.d. Pol in het strafschopgebied licht getoucheerd door Gavier Breidel (waarvoor overigens Tim van Stek de gele kaart kreeg), waarvoor Zuidvogels een strafschop kreeg, die werd benut door Ricardo Tat (1-0). Sliedrecht probeerde wel tegengas te geven, maar het was allemaal ‘net niet’ goed.

In de bovenhoek
De enige 100% kans die Sliedrecht zich wist te scheppen kwam halverwege de eerste helft toen Dennis Verhoef uit een voorzet van Jordy de Jong rakelings naast kopte. Zuidvogels bleef onverdroten aanvallen en had duidelijk de opdracht om zelfs van buiten het strafschopgebied op het doel te schieten, want het doel van Basjan Munten werd meerdere malen onder vuur genomen; en dat deed ook Ricardo Tat na ruim een half uur spelen. Vanaf 20 meter knalde hij hard en droog 2-0 in de bovenhoek.

Zuiverheid ontbrak
Na rust kwam Roy Leeuwestein voor Michael Potkamp en Rob v.d. Wetering voor Tim van Stek. Sliedrecht probeerde wel aanvallender te gaan spelen, maar de zuiverheid ontbrak in de passing en de Sliedrecht spitsen werden volledig aan banden gelegd. Zo bleef het moeilijk om openingen te vinden en verscheen Sliedrecht nauwelijks voor het doel van Zuidvogels. Een afvallende bal werd nog wel door Stefan van Dam op keeper Frank Mol afgevuurd, maar van echte kansen was geen sprake. Bij een scrimmage voor het doel van keeper Munten kwam Sliedrecht nog goed weg toen invaller Lesley Vlieger zijn inzet gestopt zag worden door een wirwar van Sliedrecht verdedigers. Ook de inbreng van Shurnell Francois voor Luciano van Harlingen bracht geen verandering in de stand, alhoewel Gavier Breidel vlak voor tijd nog voor de eretreffer had kunnen zorgen, maar zijn schot van dichtbij ging naast. 

Thuis
Sliedrecht zit momenteel in een slechte reeks. Alhoewel de ploeg nog steeds lijstaanvoerder is, is de voorsprong van 10 punten op de nummer 2 in 4 wedstrijden geslonken naar 2 punten. Aanstaande zaterdag speelt Sliedrecht thuis op de Lockhorst tegen VVZ49, aanvang 14.30 uur.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld