Sliedrecht verliest schlemielig van Ter Leede

SLIEDRECHT – In de laatste competitiewedstrijd van dit kalenderjaar is Sliedrecht zaterdag 10 december schlemielig onderuitgegaan tegen runner-up Ter Leede. In de slotfase moesten de mannen van Michel Langerak met 2-3 hun meerdere erkennen in Ter Leede, de nr. 3 van de ranglijst.

Na 10 minuten leek Sliedrecht al een verloren wedstrijd te spelen, want door 2 slechte momenten bij Sliedrecht, stonden de gasten uit Sassenheim al met 0-2 voor. (Foto Richard van Hoek / Sliedrecht24)

Eerst verdween een afstandschot over 40 meter van Mitchell Kappenberg over de te ver voor zijn doel staande keeper Edwin v.d. Kooij; alhoewel hij de bal nog kon bereiken, gleed het leer tussen de handen in het doel. Luttele minuten later kon een voorzet vanaf de linkerkant door de vrij opkomende Oussama Siali worden binnengeschoten (0-2). Trainer Langerak baalde flink : “twee cruciale fouten zorgen dat je met een achterstand begint. Een fout van een keeper is meestal fataal en dat weet hij zelf ook wel. Het tweede doelpunt worden we simpel uitgespeeld. Gelukkig komen we sterk terug en werd er weer goed verdedigd, maar ik ben hier wel ziek van” aldus een teleurgestelde trainer.

Vlotte combinatie
Sliedrecht had geen enkele reden meer om behoudend te spelen tegen deze hooggeplaatste ploeg en trok ten aanval. Een prima pass van de goed spelende Mike Langerak bereikte Dennis Verhoef, wiens harde schot via de vuisten van doelman Constantin over de lat verdween. In de 17e minuut kon Sjoerd v.d. Waal een vlotte combinatie tussen Arif Irilmazbilek, Mike Langerak en Dennis Verhoef succesvol afronden en kroop Sliedrecht weer dichterbij (1-2). Een op het randje van buitenspel afgekeurd doelpunt van Irilmazbilek na een half uur had de ploegen weer in evenwicht kunnen brengen, maar de rust werd met de 1-2 stand bereikt. Al met al speelde Sliedrecht, met uitzondering van de eerste 10 minuten, een aardige partij en bood Ter Leede waardig tegenstand.

Dramatische ontknoping
In de tweede helft had Sliedrecht het eerste kwart een aardig overwicht, maar kon dit niet in doelpunten omzetten. Een voorzet van Joey Rijsdijk bereikte bijna het hoofd van Sjoerd v.d. Waal die met een zweefduik trachtte te scoren en ook enkele schietpogingen door verschillende spelers bij een scrimmage in het strafschopgebied van Ter Leede leverde niet het verlossende doelpunt op. Daarna kreeg ook Ter Leede wat kansjes, maar dat waren hoofdzakelijk mogelijkheden via schoten van ver buiten het strafschopgebied. De dramatische ontknoping kwam 6 minuten voor het einde toen Gavir Breidel uit een vrije trap de gelijkmaker binnenschoot (2-2). In blessuretijd haalde Sliedrecht de overwinning bijna nog binnen, toen een kopbal van de meegekomen Arie Lock op miraculeuze wijze werd gestopt door doelman Bogdan Constation, maar in de omschakeling bleek bij Ter Leede wel te lukken wat bij Sliedrecht niet lukte. Een diagonaal schot van Tomas Arroyo sloeg als een granaat in de verre hoek en bezorgde daarmee Sliedrecht een nederlaag en een fikse kater(2-3). Zaterdag 17 december 2016 speelt Sliedrecht thuis voor de districtsbeker tegen 3e klasser Zwaluwe, aanvang 14.15 uur (let op gewijzigde aanvangstijd-red.)