Sliedrecht verliest openingswedstrijd geflatteerd

SLIEDRECHT – De eerste wedstrijd op het nieuwe kunstgrasveld tegen nummer 2 van de ranglijst D.F.S. had zaterdag 5 december 2015 een mooie aanzet kunnen zijn voor een succesvol vervolg van de competitie. Helaas bleek die ambitie te hoog gegrepen; in een gelijkopgaande wedstrijd trokken de bezoekers uiteindelijk met een te hoog uitgevallen uitslag van 0-3 aan het langste eind.

Vanaf het beginsignaal bleek duidelijk dat D.F.S. niet was gekomen om de feestvreugde van Sliedrecht te verhogen. De club uit Opheusden kwam voor de punten. (Foto Joop Hartog)

De officiële openingshandeling van het nieuwe speelveld werd eendrachtig uitgevoerd door de wethouders Len van Rekom, Hannie Visser, erelid Gijs Lavooij en de pupil van de week. Met een dubbele één-twee combinatie tussen de eregasten mocht de pupil van de week het doelpunt scoren.

Aanval
Het was al snel duidelijk dat D.F.S. punten wilde scoren. Met goed georganiseerd aanvalsspel werd in de eerste 10 minuten druk gezet op het doel van Basjan Munten. Toch kwam de eerste mogelijkheid voor Sliedrecht toen Johan Versluis één van zijn befaamde vrije trappen vanaf ruim 20 meter gestopt zag worden door de D.F.S.-doelman.

Reddingen
Zo halverwege de eerste helft nam Sliedrecht het initiatief over en creëerde een veldoverwicht zonder dat echte kansen ontstonden. Beide ploegen bleven compact spelen en de ruimtes bleven klein. In verdedigend opzicht had D.F.S. zijn huiswerk goed gedaan en wist o.a. Jordy de Jong, normaal één van de aanvalswapens van Sliedrecht, goed aan banden te leggen. Aanvallend bleef D.F.S. met topscorer Elvin Hardeveld toch gevaarlijk, maar doelman Basjan Munten stak vandaag in goede vorm. Zo verrichtte hij na een half uur spelen enkele goede reddingen bij een aantal corners op rij. Op slag van rust moest hij echter capituleren bij een lage voorzet vanaf de vleugel die door Elvin Hardeveld werd binnengetikt (0-1).

Uitslag geflatteerd
Na de pauze had Sliedrecht zeker de mogelijkheden om gelijk te komen bij pogingen van Scheurwater, Van Dam en de Jong. Maar zoals trainer Kees van Loon na afloop memoreerde: “D.F.S. is een goed voetballende ploeg en dan moet je de weinige kansen benutten. Als we na rust wel die gelijkmaker scoren, kan zo’n wedstrijd nog alle kanten op. Nu is de uitslag geflatteerd en geeft de krachtsverhouding zeker niet weer”.  In de eindfase, toen Sliedrecht na een dubbele wissel meer aanvallend ging spelen, verrichtte Basjan Munten nog enkele prima reddingen, maar in de allerlaatste minuut tikte Elvin Hardeveld zijn tweede doelpunt binnen (0-2) en in blessuretijd bracht Lucien Dors de stand zelfs nog op 0-3. Zaterdag 12 december reist Sliedrecht naar Nieuwegein voor de uitwedstrijd tegen JSV Nieuwegein. Aanvang 14.30 uur.