Sliedrecht verliest maar kijkt vooruit naar nacompetitie

HEERJANSDAM / SLIEDRECHT – In de voorlaatste competitiewedstrijd van het seizoen 2018/2019 heeft Sliedrecht zaterdag 18 mei 2019 een onnodige 2-1 nederlaag geleden in en tegen Heerjansdam, dat op de derde plaats in de ranglijst staat.

Sliedrecht verdediger Roy van ’t Hoog speelt tegenstander uit. (Foto Richard van Hoek / Sliedrecht24)

Onnodig, omdat Sliedrecht zeker 80 procent van de wedstrijd domineerde maar niet de juiste wedstrijdinstelling had om dit in doelpunten om te zetten.

Hard schot
Een veel beter combinerend Sliedrecht had het grootste deel van de wedstrijd weinig te duchten van Heerjansdam, dat alleen met vaak onzuivere lange ballen probeerde onder de druk van Sliedrecht uit te komen. Vijf minuten voor de kantwissel had Sliedrecht een helpende hand van keeper Sander Schreuder nodig, toen Marciano Simonis vanaf ca. 35 meter zijn harde schot onder het lichaam van de vallende goalie zag binnenrollen (0-1).

Zuiverheid ontbrak
Na de aftrap van de tweede helft was de eerste de beste aanval van Heerjansdam direct raak, toen een trekbal van de achterlijn zuiver en hard werd ingeschoten door Paul Scheurwater (1-1). Daarna waren er nog legio pogingen van Sliedrecht die een beter lot hadden verdiend, maar de zuiverheid ontbrak. Te veel en te slordig balverlies stelde Heerjansdam in de gelegenheid om vooral in de laatste tien minuten nog voor de volle winst te gaan.

Ongeschonden blijven
Een ultieme poging in de 87e minuut bracht Heerjansdam toch nog de volle winst toen invaller Louis Salacroup op links werd weggestuurd en op snelheid de verdediging van Sliedrecht klopte en 2-1 scoorde. Het was deze wedstrijd duidelijk te zien dat Sliedrecht wel beter kon, maar zich niet in felle persoonlijke duels wilde mengen en ongeschonden wilde blijven voor de nacompetitie. Zaterdag 25 mei 2019 is de laatste competitiewedstrijd thuis tegen het Zwijndrechtse V.V.G.Z., dat via winst nog aan de nacompetitie voor degradatie zou kunnen ontsnappen, aanvang 14.30 uur.