Skeelervereniging Sliedrecht houdt zaterdag jaarlijkse skeelertoertocht

SLIEDRECHT – Iedereen die kan skeeleren kan zaterdag 25 mei 2019 deelnemen aan de skeelertoertocht, die Skeelervereniging Sliedrecht die dag organiseert. De start aan Lijsterweg 60 is om 10.00 uur met een startschot. Daarna kan nog tot 11.00 uur worden deelgenomen.

Commissielid van het evenement Patrick Langendoen schoot de eerste deelnemers in 2018 weg. Dat doet hij ook dit jaar weer. (Archieffoto Peter Donk / Sliedrecht24)

Er is een gezamenlijke tocht van 10 km uitermate voor kinderen/gezinnen. Je rijdt samen met de andere deelnemers in één groep van start tot finish. Daarnaast zijn er drie individuele tochten 20, 50 en 70 km. De tochten gaan in principe altijd door. Onafhankelijk van het weer, maar hier wordt bij slecht weer bericht. 

Route
Getoerd wordt door de Alblasserwaard. De routes gaan over gladde, zoveel mogelijk verkeersluwe wegen en zijn te volgen via duidelijke pijlen en routebeschrijving. De route is langs de Merwede en door het prachtige landschap van de Alblasserwaard. Bij de stempelposten kan er op eigen gelegenheid worden gegeten of gedronken. Tijdens de tocht verzorgt de organisatie éénmalig een versnapering en drinken. De tochten worden afgesloten met een aandenken.

Voorwaarden en kosten
De tochten worden gereden op eigen risico. Het dragen van een helm is verplicht. Overige beschermmaterialen worden sterk aangeraden. Minderjarigen kunnen alleen met toestemming van de gezaghebbende deelnemen. Fietsers en steppers zijn van harte welkom. Kosten bedragen voor de jeugd €3,50 (t/m 15 jaar) en volwassenen betalen €7,50. Inschrijven kan zaterdag 25 mei 2019 op de baan in Sliedrecht. Graag gepast betalen. Wie meer informatie wil, kan een e-mail sturen naar: toeren@skeelerverenigingsliedrecht.nl 

Plaats een reactie

*=Verplicht veld