Sliedrecht staat weer met lege handen

door Joop Hartog
SLIEDRECHT – Na de dreun van vorige week toen met grote cijfers van Swift werd verloren, moest Sliedrecht zaterdag 25 februari de rug rechten en proberen zich in de thuiswedstrijd te revancheren tegen Jodan Boys, de nummer 9 op de ranglijst. Door twee strafschoppen en twee persoonlijke fouten was het eindresultaat een 1-4 nederlaag.

Sliedrecht-speler Manucho Adelino in actie. Het zat Sliedrecht weer niet mee. (Foto Richard van Hoek / Sliedrecht24)

Voor de zoveelste keer dit seizoen moest Sliedrecht binnen 5 minuten een tegendoelpunt incasseren. Een ongelukkige handsbal was de aanleiding voor de perfect genomen strafschop door Levi Marengo (0-1). En in het kwartier dat daarop volgde had de score gemakkelijk al op kunnen lopen.

Dotten van kansen
De ploeg uit Gouda combineerde snel en zuiver, terwijl Sliedrecht daar wat krampachtig spel tegenover zette, met veel balverlies en onnauwkeurige passing. Toch kwam Sliedrecht daarna beter in de wedstrijd en wist bij vlagen Jodan Boys terug te dringen tegen het eigen 16-meter gebied, maar verder dan daar liepen de aanvallen niet. De zuiverheid om in scoringspositie te komen ontbrak. Tien minuten voor rust namen de gasten al een voorschot op de overwinning, want een goed lopende aanval over links bracht Elliot Pattinama vlak bij de eerste paal waar hij doelman Lobbezoo verschalkte (0-1). Omdat de Goudse aanvallers nog twee dotten van kansen onbenut lieten bleef de schade bij rust beperkt tot 0-2.

Euforie
Een agressiever en hard werkend Sliedrecht probeerde vanaf het eerste fluitsignaal van ex topscheidsrechter Ruud Bossen na rust de schade te herstellen. “In het begin hadden we wat moeite, maar we hebben toen wat omgezet en toen liep het beter”, blikte aanvoerder Stefan van Dam terug. “Na rust is er hard gewerkt, weliswaar niet altijd goed, maar wel met volle overgave en overtuiging, maar het zat ons niet mee”. Al snel scoorde Arif Irilmazbilek koppend de aansluitingstreffer, maar de assistent-scheidsrechter vlagde de euforie snel weg.

Binnenkant paal
Luttele momenten later kon Sliedrecht wel juichen toen een dieptepass op waarde werd geschat door Mike Langerak die sterk doorging en de 1-2 binnenkant paal binnenschoot. Er zat meer in voor Sliedrecht, maar steeds weer werd de aanval ontregeld door slordige passing en kon Jodan Boys de tegenstoot plaatsen. Rond de 70e minuut zette Sliedrecht de tegenstander vast en creëerde een aantal corners op rij. Uit een scrimmage mikte Mike Langerak van dichtbij in de hoek maar keeper Marvin Straver stopte de bal stijlvol. Een inzet van Arif Irilmazbilek had beter verdiend, toen de bal via de binnenkant van de paal terug het veld in stoot.

Onoplettendheid
Maar ook Jodan Boys liet in die fase zien dat het meer wilde. Een snelle uitbraak van Fanny Waandels belandde ook op de paal. Uiteindelijk werd onoplettendheid in de Sliedrecht verdediging de ploeg fataal. Een snelle vrije trap vanaf de vleugel kon vrij worden ingekopt door Fanny Waandels (1-3) en direct daarna verspeelde Joey Rijsdijk de bal aan diezelfde Waandels, waarna hij bij Rijsdijk in de mangel ging. De tweede strafschop van de middag dus, die opnieuw werd benut door Levi Marengo (1-4). Weer verlies voor de mannen van trainer/coach Langerak die alle zeilen bij zal moeten zetten om in het restant van de competitie voldoende punten bij elkaar te sprokkelen. Het zal een hele opgave worden om de promotie / degradatie competitie te ontlopen. Zaterdag 4 maart 2016 speelt Sliedrecht in de 8e finale van het district Zuid I een bekerwedstrijd in Vlissingen tegen de plaatselijke zondag Hoofdklasser. De aanvang is 17:00 uur.

1 gedachte over “Sliedrecht staat weer met lege handen”