Japans restaurant Oishi Fusion

Sliedrecht Sport Heren1 winnen nipt Eredivisiewedstrijd tegen Zaanstad

door Peter Donk
KOOG AAN DE ZAAN / SLIEDRECHT – In Zaanstad hebben Sliedrecht Sport Heren1 zondagmiddag 6 januari 2020 gewonnen van Volleybalvereniging Zaanstad met 2-3. De wedstrijd in de Eredivisie was in topsportcentrum De Koog in Koog aan de Zaan. 

Het team Sliedrecht Sport Heren1 won de wedstrijd, waarbij de teams elkaar op de hielen zaten. (Foto Sliedrecht Sport)

In de eerste set was Sliedrecht Sport Heren1 sterker: 16-25, 1-0. Het publiek in het topsportcentrum kon op een groot scherm met een schuin oog mee kijken naar de verrichtingen van de Lange Mannen in Berlijn. Oranje is daar op het Olympisch Kwalificatietoernooi. De allerlaatste kans voor de Nederlandse volleyballers om zich te kwalificeren voor de Spelen. Het leidde af van de wedstrijd in de hal.

Genadeslag
De spelers van Volleybalvereniging Zaanstad Heren1 wisten in de tweede set terug te komen. De wedstrijd was uiterst spannen, want de heren gingen in punten samen op. Zaanstad wist de genadeslag uit te delen. De thuisploeg ging met 25-23 als winnaar de set uit, 1-1.

Niet gebeuren
In de derde set waren de teams opnieuw aan elkaar gewaagd. Liep Sliedrecht Sport Heren1 aanvankelijk nog een beetje uit; v.v. Zaanstad Heren1 kreeg er weer de spurt in toen de ’20’ in zicht kwam, maar de gasten lieten dit niet gebeuren. Setstand 20-25, 1-2. 

Gelijk op trekken
Bij de start van de vierde set werd het team van Sliedrecht flink aangemoedigd. In de set kwam het regelmatig tot een gelijke stand (8-8, 11-11) en wisten de teams lange tijd gelijk op te trekken. Zaanstad tikte echter door en bij een stand van 23-22 werden de teams door hun coaches aan de kant geroepen voor wederom een korte time-out. Daarna was het snel gedaan en verloor Sliedrecht Sport Heren1 de set met 25-22, 2-2.

Strijden om winst
De vijfde set moest bij een 2-2 stand gaan bepalen wie de winnaar werd van de wedstrijd. Er werd gestreden door de spelers uit het Baggerdorp, die met 3-7 konden uitlopen, maar vervolgens zagen dat de Galgenzagers (bijnaam voor de Zaandammers – red.) terugkwamen (tussenstand 9-10). Het spande er echt om! Lange tijd bleef Sliedrecht Sport Heren1 een punt, soms twee punten voor. Het werd 12-15, 2-3. En dus ging de wedstrijd naar Sliedrecht!

Plaats een reactie

*=Verplicht veld