Japans restaurant Oishi Fusion
Firma De Vries

Rokende container nabij Krommestoep geblust

SLIEDRECHT – De brandweer heeft zondagavond 5 januari 2020 een rokende ondergrondse afvalbak in de buurt van de Krommestoep / Salonstoep geblust. Hoe het vuur is ontstaan, is niet bekend. Maar het komt weinig keren voor dat het afval uit zichzelf gaat branden. Mogelijk is de brand ontstaan door vuurwerk.

De brandweer zondagavond aan het werk. Volgens ooggetuige was er kort daarvoor een harde knal te horen. (Foto Ruben van der Sterren / Sliedrecht24)

Het blussen gebeurt met water, omdat er nog geen andere oplossing voor is. De brandweer heeft geen andere keuze en dat doet dus ook niets af aan de inzet van de Sliedrechtse brandweerlieden. Het water veroorzaakt evenwel schade en het herstellen kost de gemeente Sliedrecht geld. 

Meerdere containers
Later in de nacht van zondag 5 op maandag 6 januari 2020 bluste de brandweer nog zeker twee keer ondergrondse afvalcontainers aan de Willem Kloosweg.

4 gedachten over “Rokende container nabij Krommestoep geblust”

  1. Misschien is het een optie om veel meer camera’s te plaatsen. Blijkbaar de enige manier om dergelijk uitschot eens in hun kraag te kunnen pakken.

  2. Het is zeker onnodig en irritant zeg! Ze doen hun uiterste best met blussen maar daarna zien de containers er ook niet zo fraai uit. Ze zien zwart van de brand/rook. We moeten ze wel met onze handen gebruiken. Echt nutteloos en zonde!

  3. Wat een gebrek aan intelligentie om nog steeds in je eigen woonplaats de boel te slopen. Lijkt een beetje op poepen in je eigen achtertuin, dat doe je toch ook niet? Ook buitengewoon irritant voor de brandweer om voor dit soort onnodige flutklusjes je bed uit te moeten.

  4. Zo rond half 8 vermoed ik, hoorde ik vanaf het park bij de Middenveer een flinke dreun gevolgd door het geluid van het op de grond vallen van een metalen voorwerp. Waarschijnlijk vond iemand dus dat er rond de jaarwisseling nog niet genoeg vuurwerkschade was aangericht…

Plaats een reactie

*=Verplicht veld