Japans restaurant Oishi Fusion
Firma De Vries

‘Sliedrecht Sport enige Nederlandse deelnemer Europees damesvolleybal’

SLIEDRECHT – Volleybalvereniging Sliedrecht Sport heeft zich als enige ingeschreven voor Europees volleybal 2020-2021 met een damesteam, Sliedrecht Sport Dames1. In het veertiende seizoen dat de blauw-witte ploeg de Europese arena binnenstapt, wordt deelgenomen aan de Challenge Cup. De eerste ronde (1/16e finales) wordt gespeeld woensdag 11 en woensdag 25 november 2020. Dat bericht de vereniging maandag 3 augustus 2020.

Sliedrecht Sport Dames1 in actie. Sliedrecht Sport gaat weer het Europese avontuur aan, net als vorig seizoen toen tegen Schwerin. (Archieffoto Pim Waslander via Sliedrecht Sport)

“Ondanks de bijzondere omstandigheden als gevolg van de pandemie, hebben we dankzij de brede steun van onze trouwe sponsoren de begroting voor Europees volleybal zo goed als rond, licht voorzitter Cees Boer van Sliedrecht Sport toe, “We gaan dan ook graag het avontuur in de Challenge Cup aan en vinden dat we dat ook wel aan onze stand verplicht zijn. Vanzelfsprekend houden wij en de Europese bond CEV rekening met de maatregelen als gevolg van Covid-19 bij het spelen van de wedstrijden en spannen we ons maximaal in om binnen de mogelijkheden de competitie op een verantwoorde manier te spelen.”

Bijna zestig wedstrijden
Nederland heeft twee toegangsbewijzen voor de Europese toernooien. Er is geen ander Nederlands team dat aanspraak wil maken op het tweede Europese ticket. Tijdens de loting vrijdag 21 augustus 2020 in Luxemburg wordt bekend gemaakt wie de tegenstander wordt in november 2020. De eerste Europese wedstrijd speelde Sliedrecht op 6 oktober 2001 tegen het Sloveense Hit Nova Gorica. Inmiddels speelden de Ablasserwaardsen 58 Europese wedstrijden, waarvan er 24 werden gewonnen. Er werd tegen 29 verschillende ploegen uit 22 landen gestreden. Het meest werd aangetreden tegen een Oostenrijks team, in totaal drie keer.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld