Sliedrecht Sport Dames1 gaat opnieuw Europees volleybal spelen

SLIEDRECHT – Sliedrecht Sport Dames1 heeft zich ingeschreven voor Europees volleybal 2022-2023. Dat wordt het zestiende seizoen dat de blauw-witte ploeg de Europese arena binnenstapt, bericht de volleybalvereniging woensdag 8 juni 2022.

De laatste keer Europees volleybal in sporthal De Basis was afgelopen seizoen (27 oktober 2021) in de Challenge Cup tegen Oostende. (Archieffoto Pim Waslander)

Net als de afgelopen jaren wordt deelgenomen aan de Challenge Cup. De derde voorronde (1/32e finales) wordt gespeeld op woensdag 23 en woensdag 30 november 2022. Tijdens de loting dinsdag 28 juni 2022 in Luxemburg wordt bekend gemaakt wie de tegenstander wordt.

Financieel mogelijk
Sliedrecht Sport Dames1 heeft dankzij het behalen van het landskampioenschap wederom een Europees ticket weten te bemachtigen. “Ook al is het dan ons zestiende seizoen in Europa, deze uitdaging gaan we graag weer aan. Het is bovendien een bijzonder leerzaam traject voor onze speelsters en staf. En minstens even belangrijk: de brede steun van onze trouwe sponsoren maakt het financieel mogelijk”, aldus voorzitter Cees Boer van Sliedrecht Sport. 

Aantal wedstrijden
De eerste Europese wedstrijd speelde Sliedrecht op 6 oktober 2001 tegen het Sloveense Hit Nova Gorica. Inmiddels speelden de Ablasserwaardsen 62 Europese wedstrijden, waarvan er 24 zijn gewonnen. Er is tegen 33 verschillende ploegen uit 23 landen gestreden. Het meest werd aangetreden tegen een Oostenrijks of Belgisch team, namelijk drie keer.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld